Rammet i 135 dager

Skadene er det eneste som kaster skygger over Erling Braut Haalands sensasjonelle karriere. Denne sesongen har han vært ute i 135 dager: - Jeg skal ligge på mellom 40 og 50 kamper i året. Det har jeg ikke gjort i år.

ALVOR: Erling Braut Haaland og Norge forbereder kamp mot Serbia i morgen. Oppgjøret i Nations League spilles i Beograd. Foto: Bjørn Langsem
ALVOR: Erling Braut Haaland og Norge forbereder kamp mot Serbia i morgen. Oppgjøret i Nations League spilles i Beograd. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEOGRAD (Dagbladet): - Det har ikke vært optimalt. Det kan jeg si med en gang, forteller den påtroppende Manchester City-spissen til Dagbladet.

- Det har vært småting her og der. Jeg har funnet ut mye fra behandlinger jeg har fått. Og jeg har lært meg om kroppen min. Jeg har fortsatt scoret et par mål, så det er ikke helt katastrofe. Men det har ikke vært optimalt.

Han er skadefri nå, og forbereder Norges kamp mot Serbia i Nations League i morgen kveld. Oppgjøret går i Beograd - der det er full sommer med temperaturer opp mot 30 grader.

STJERNER: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er Norges to største stjerner. Nå gjelder det å være på fra start i Nations League. Serbia er ingen enkel motstander. Foto: Bjørn Langsem
STJERNER: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er Norges to største stjerner. Nå gjelder det å være på fra start i Nations League. Serbia er ingen enkel motstander. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Nations League handler om en ekstra mulighet til å komme til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. Men statistikken lyver ikke. Og naturligvis plager det den sensasjonelle nordmannen, som vil skinne i hver kamp.

Ifølge det tyske nettstedet Transfermarkt har Haaland vært ute med skader i 135 dager den siste sesongen. Han har gått glipp av 26 kamper for Borussia Dortmund, og endte på totalt 30 kamper i alle turneringer.

- Jeg skal ligge på mellom 40 og 50 kamper i året. Det har jeg ikke gjort i år. Da gjelder det å jobbe for å komme opp på det nivået, sier Haaland til Dagbladet.

Kne, hofte og muskulære problemer: Dette går igjen når han melder forfall.

Skadene har vært den store elefanten i rommet i forbindelse med overgangen fra Borussia Dortmund til Manchester City. I Spania blir det hevdet at Real Madrid kviet seg på grunn av dette. Bernabéu-giganten har dårlige erfaringer med Gareth Bale. Men skadene kan også ha blitt brukt som en unnskyldning for at klubben ikke klarte å sikre seg Haaland.

BOSS: - Han tar alle mulige forholdsregler, sier Ståle Solbakken om Haaland. Foto: Bjørn Langsem
BOSS: - Han tar alle mulige forholdsregler, sier Ståle Solbakken om Haaland. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Erling er ekstremt opptatt av dette. Han tar alle mulige forholdsregler, sier landslagstrener Ståle Solbakken om situasjonen.

Også Martin Ødegaard var mye skadet i en periode.

- Uheldig, sa Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet. Han mener mange skader i ung alder har en tendens til å forplante seg videre i karrieren.

Til dette sier Solbakken:

- Når du spiller rundt 50 kamper i året, er skader en risiko for alle fotballspillere. Du har ingen garantier. Det kan være slagskader. Det kan være skader som kommer ut av ingenting. Så gjelder det å unngå muskulære skader som best du kan. Det håndterer du i samarbeid med klubb og landslag.

EKSKLUSIVT: Martin Ødegaard tok seg tid til en prat med Dagbladet i Drammenshallen. Video: Fredrik N. Filtvedt / Rødt Kort Vis mer

Solbakken hevder han ikke har hatt noen kommunikasjon med Manchester City før kampene i Nations League.

På bare elleve dager spiller Norge mot Serbia, Sverige, Slovenia og Sverige igjen. Her ligger det stor risiko for skader. Et skrekkscenario vil være om Haaland kommer som en skadet storsignering til Manchester.

- Vi håper han kan spille flest mulig minutter. Men fire landskamper så tett er knallhardt, påpeker Solbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer