Ramos: - Det finnes ingen favoritter i finalen

Og Mourinho droppet pressekonferansen.

ALENE: Sergio Ramos kom uten trener José Mourinho under pressekonferansen dagen før cupfinalen mot Atlético Madrid. Foto: Jonas Wikborg / Dagbladet
ALENE: Sergio Ramos kom uten trener José Mourinho under pressekonferansen dagen før cupfinalen mot Atlético Madrid. Foto: Jonas Wikborg / DagbladetVis mer

MADRID (Dagbladet): Forrige gang Atlético Madrid slo byrival Real Madrid, var datoen 30. oktober 1999. Siden da har lagene spilt mot hverandre 25 ganger, og Real Madrid har vunnet 18 av de oppgjørene. I morgen møtes de to til dyst i den spanske cupfinalen, klokken 21.30 på Santiago Bernabéu.

I dag forventet et samlet pressekorp å se José Mourinho og Sergio Ramos på pressekonferansen i forkant av morgendagens finale, men treneren dukket aldri opp.

Dermed ble det kun Sergio Ramos som representerte Real Madrid. Han ønsket ikke å kommentere hvorfor Mourinho ikke var til stede.

- Jeg er ikke her for å snakke om Mourinho, men for å snakke om finalen i morgen, sier Ramos.

- Ingen favoritter
Spanjolen ønsket ikke et favorittstempel, men innrømmet at et tap i morgen vil gjøre sesongen til en fiasko.

- Hvis vi taper i morgen, vil sesongen være en fiasko i form av mangel på titler. Men fotball er et spill, og alt kan skje. Det er mange måter å tape på, men jeg ønsker ikke å være pessimist. Vi går for tittelen, sier stopperen, og fortsetter.

- Men det er ingen favoritter. Begge lag fortjener å være i finalen.

- Ronaldo blir
Etter Champions League-exiten sier han at laget er mer tente for å ta hjem seieren.

- Vi har ingen unnsyldninger hvis vi taper finalen. Vi vet alt om motstanderen vår, spiller for spiller. Vi ønsker også å gi noe tilbake til fansen etter det som skjedde mot Dortmund, sier han.

På spørsmål om Cristiano Ronaldo ønsker seg bort, svarte Ramos kontant nei.

- Cristiano er lykkelig her. Det er uansett få som har råd til å betale utkjøpsklausulen hans på 1000 millioner euro. Han er fornøyd og ønsker å bli, sier Ramos.

Røpet laget
En time tidligere hadde Atlético-trener Diego Simeone, sammen med spillerne Falcao og Gabi, stilt opp for pressen. Trener Diego Simeone tror begge lagene er redde for å tape finalen.

- Vi spiller mot en rival som ikke kan tåle å gjøre feil. De er bedre enn oss, men til en annen kamp enn denne. Vi er begge redde for å tape finalen, sier han.

Han bekreftet også morgendagens startellever på pressekonferansen. Thibaut Courtois, Juanfran, Diego Godín, Miranda, Filipe Luis, Koke, Mario Suárez, Gabi, Arda Turan, Diego Costa og Radamel Falcao er hans utvalgte. Sistnevnte ser på motstanderen som favoritter.

- På grunn av deres budsjett og spillere, er Real Madrid favoritter. Men det bryr ikke oss, sier Falcao på pressekonferansen.

Avfeier rykter
Den columbianske storscoreren har vært linket bort fra klubben ved flere anledninger, men avfeide spekulasjonene på pressekonferansen.

- Ifølge media har jeg allerede signert for Monaco, Manchester United, Chelsea og Real Madrid, men det er ingen troverdighet i disse ryktene. Jeg har tre år igjen av kontrakten, og er fortsatt her, sier Falcao.

- Real Madrid er klare favoritter
I likhet med Falcao ser C More-ekspert Petter Veland på Real Madrid som favoritter.

- Real Madrid er klare favoritter. De har hjemmebanefordel, er et bedre lag på papiret og har en innbyrdes statistikk som ikke ligner grisen de siste 14 årene, sier han til Dagbladet.

De to hovedstadslagene har møtt hverandre i den spanske cupfinalen fire ganger, tre på Real Madrids hjemmebane Santiago Bernabéu og én gang på Atlético Madrids hjemmebane Vicente Calderón.

Paradoksalt nok har Atlético vunnet alle tre på Santiago Bernabéu, mens Real Madrid vant den ene på Vicente Calderón. Men de siste års statistikker peker ikke de rødhvites vei.

Real Madrid-kompleks
- De har et Real Madrid-kompleks uten like, men før eller siden må den statistikken komme til en slutt. Det er typisk at det er i slike store stunder det snur, og de har overbevist i det siste. Likevel taper de hver kamp mot Barcelona og Real Madrid, sier Veland.

Og skal Atlético snu statistikken, er det tre spillere som blir nøkkelen.

- Falcao elsker finaler, og scorer nesten hver gang mot Real Madrid. Diego Costa kan være den urokråka og uromomentet som får Madrid-forsvarerne til å miste hodet, og Koke, som har vært en av de beste spillerne i La Liga, må stå fram, sier Veland til Dagbladet.

- Plaster på såret
For Real Madrid er dette, etter å ha tapt ligagullet for Barcelona og røket ut i semifinalen i Champions League, siste mulighet til å hente hjem et stort trofé.

- Det har bare blitt viktigere og viktigere for Real Madrid å vinne cupen. Nå er det deres eneste mulighet til å vinne et stort trofé, og det kan bli et plaster på såret for fansen, sier Veland.

Ifølge han er imidlertid ikke et eventuelt cupgull nok til at årets sesong vil bli husket som en stor sesong for Real Madrid.

- Tittelen betyr noe her og nå, spesielt siden det er et byderby, men om fem-seks år kommer man ikke til å se tilbake på denne sesongen som en vellykket sesong likevel, sier Veland.