VIL TIL MANCHESTER UNITED: Real Madrid-stopper Sergio Ramos kan være ferdig i klubben.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL TIL MANCHESTER UNITED: Real Madrid-stopper Sergio Ramos kan være ferdig i klubben. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ramos' beskjed til Real Madrid-ledelsen: - Jeg vil til United

Man. Utd har lagt inn bud på 28,6 mill. pund, ifølge Sky.

(Dagbladet): Anerkjente Sky Sports skriver i kveld at verdens kanskje aller beste midtstopper, Sergio Ramos (29), har gitt følgende beskjed til Real Madrid-president Florentino Perez:

- Jeg vil forlate klubben og gå til Manchester United.

Ifølge mediegiganten skal engelskmennene samtidig ha lagt inn et bud på 28,6 millioner pund for 29-åringen.

- Det er interessant at United har kommet med et skriftlig bud. Det viser at de har sondert terrenget og funnet ut at det er muligheter for å hente Ramos, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

- Velger fra øverste hylle
På spørsmål om hvordan han rangerer Ramos på en liste over verdens beste midtstoppere, svarer den profilerte C More-eksperten slik:

- På en normal dag: Topp fem. Det blir en smakssak og dagsformen som avgjør hvem som er nummer én og fem på en slik liste, men her velger United fra øverste hylle. Det er helt klart, sier Veland.

Han mener United har manglet en lederskikkelse i midtforsvaret helt siden det serbiske råskinnet Nemanja Vidic var på sitt beste.

- Og det begynner å bli altfor lenge siden. Ramos har erfaringen, pondusen og respekten til å være sjef i United-forsvaret.

60-40 Ramos har to år igjen av sin nåværende kontrakt med «Los Blancos» og det er i forhandlingen om en forlengelse det har skåret seg. 29-åringen ønsker en lønn som reflekterer hans plass i Real-hierarkiet, men det vil ikke klubbpresident Perez gi ham.

Det er rundt to uker siden det ble kjent at den spanske landslagsstopperen kunne forlate klubben i løpet av sommeren, noe som blant andre gjorde Veland overasket.

Overrasket ble imidlertid ikke eksperten av kveldens nyhet.

- Status er at Ramos spiller for enten Real Madrid eller Manchester United når overgangsvinduet stenger 1. september. Derfor ser jeg ikke på dette som noe stort. Det store var da det kom fram at Ramos var misfonøyd og ville ha veldig mye mer penger for å fortsette i Real Madrid, sier Veland.

Før helga uttalte samme mann til Dagbladet at han vurderte sjansen for at Ramos ender opp i Manchester United som 50-50. Nå har prosentene endret seg.

- Vi kan si 60-40 nå, i og med at det har kommet et konkret bud som viser at ting er i gang. Hadde du spurt meg for to uker siden, hadde jeg sagt 95-5. Da den første nyheten kom gikk det til 50-50.

Må forsterke Premier League-ekspert og Velands navnebror Petter Myhre har også sett klare svakhetstegn i United-forsvaret de siste sesongene. Myhre uttalte før helga at han er usikker på om skadeforfulgte Phil Jones og Chris Smalling noen gang vil komme opp på det nivået som var forventet av dem for et par år siden, og mener at manager Louis van Gaal uansett må bringe inn minst én ny stopper.

- Tar man utgangspunkt i Jones, Smalling, Marcos Rojo, Paddy McNair og Jonny Evans, vil jeg fortsatt ha inn en forsvarssjef som er enda bedre enn dem, som kan holde dem i tøylene. Jeg ville også hatt inn en høyre back som er bedre defensivt enn Antonio Valencia, men det kommer an på om van Gaal vil spille med to eller tre stoppere, sa Myhre til Dagbladet og fortsatte:

- Jeg er også helt sikker på at United vil bruke penger i sommer. Det må dem også gjøre. Per dags dato ser jeg ikke på dem som en av gullfavorittene. Både City, Chelsea og Arsenal ser bedre ut.