Ramos endelig Tottenham-manager

Klubben og spanjolen bekrefter.

Juande Ramos tar over managerstolen i Tottenham. Det bekreftet klubben på sin offisielle hjemmeside lørdag.

Tottenham har startet sesongen på en skuffende måte, og det måtte manager Martin Jol svare for da han ble sparket tidligere denne uken.

Ryktene gikk om at Sevillas trener Juande Ramos var klar for å overta, og da han fredag trakk seg som trener i den spanske klubben virket det enda klarere.

- Gir oss muligheten til å konkurrere

- Ved å foreta dette skrittet på dette tidspunktet, med vår talentfulle spillerstall, har vi gitt oss selv muligheten til å konkurrere i alle turneringer, sier klubbens sportsdirektør Damien Comolli til klubbens nettside.

Treneren selv sier han er takknemlig for å få prøve lykken på fotballøya.

- Helt siden jeg startet min karriere har jeg ønsket å jobbe i England. Det er mitt store ønske at jeg skal leve opp til forventningene, sier han.

Han forteller også at han ble svært imponert av Tottenham-fansen da klubben møtte nettopp Sevilla i fjor.

NY TOTTENHAM-MANAGER: Juande Ramos har hatt stor suksess som manager i Sevilla, nå får han jobben med å løfte Tottenham. Foto: Lluis Gene/AFP
NY TOTTENHAM-MANAGER: Juande Ramos har hatt stor suksess som manager i Sevilla, nå får han jobben med å løfte Tottenham. Foto: Lluis Gene/AFP Vis mer

- Det er ett privilegium å få trene denne klubben med den utrolige støtten den får, både i England og i hele verden, sier han.

Poyet assistent?

Tottenham har henvendt seg til Leeds for å få tillatelse til å snakke med Gus Poyet om en stilling som Ramos assistent.

Ramos har mottatt anerkjennelse fra hele Europa for arbeidet han har lagt ned i Sevilla, som har vunnet UEFA-cupen to år på rad.

- Juandes ankomst til Tottenham er fantastisk nytt. Han bringer med seg utrolige mengder erfaring. Nå er det på tide å se resultater, sier sportsdirektøren.

(NTB)

Ramos endelig Tottenham-manager
<B>ERSTATTEREN KLAR:</B> Martin Jol måtte slutte som manager i Tottenham etter en elendig sesongåpning.