Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sergio Ramos får kritikk etter Mohamed Salahs skade

Ramos får kritikk etter Salah-skaden: - Motbydelig

Men Sergio Ramos frikjennes av Kjetil Wæhler for duellen som sendte Mohamed Salah ut i tårer.

HER SKJER DET: Det var i denne duellen Mohamed Salah landet forkjært og skadet skulderen. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images
HER SKJER DET: Det var i denne duellen Mohamed Salah landet forkjært og skadet skulderen. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images Vis mer

Lørdagens Champions League-finale mellom Real Madrid og Liverpool ble av det høydramatiske slaget.

Rødtrøyene var best innledningsvis, men fikk en real smell etter en liten halvtime: Mohamed Salah (25), kåret til Premier Leagues beste spiller og ligaens toppscorer, måtte ut med skade etter en duell med Real-kaptein Sergio Ramos (32).

Salah forlot banen oppløst i tårer. Det skal dreie seg om et røket leddbånd i skuldra.

Siden har kritikken haglet mot Real-stopper Ramos. Mest fra Liverpool-fansen som har tatt til sosiale medier, men også flere journalister har reagert på kapteinens oppførsel.

John Cross, erfaren fotballjournalist i britiske Daily Mirror, kaller taklingen «motbydelig».

- Salah er i tårer, og ser helt knust ut. Går av med skade. Motbydelig av Ramos. Han visste hva han gjorde, skriver journalisten.

- Fair duell

Kjetil Wæhler, mangeårig Vålerenga-stopper og nå Sogndal-spiller, har vært i mang en duell og vet akkurat hva det går i.

- Ramos er en av favorittspillerne mine, men han kan nok virke litt usympatisk og overspiller i en del situasjoner. Det med Salah er en helt fair duell som dessverre ender i ulykkelighet for Salah, men det var ingen intensjon fra Ramos om å skade ham der, sier Wæhler til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det skal smelle litt, også er det selvfølgelig opp til dommeren å gjøre det riktige ut fra situasjonene han er involvert i, sier Wæhler.

Tidligere midtstopper - også i Vålerenga og blant annet Zenit St. Petersburg, Erik «Panzer» Hagen, mener Ramos er blant verdens beste midtstoppere.

- Han gjør alt for at klubben skal vinne, og han er av den typen som det noen ganger koker litt over for. Men heller det enn å være usynlig, sier Hagen til Dagbladet.

RUTINERT: Kjetil Wæhler. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
RUTINERT: Kjetil Wæhler. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

Rutinert og usportslig

Når det gjelder Salah-duellen, mener han likevel at Ramos er både rutinert og usportslig på en gang.

- Det ser ut som en fair duell, men det ser også ut som at Ramos låser armen for å ta ham med på et fall. Det er usportslig og rutinert på en gang, sier Hagen.

Ramos fikk seinere oppmerksomhet blant annet etter klipp som tilsynelatende skal ha vist at han setter en albue i Liverpool-keeper Loris Karius, og at han overspilte i en frisparksituasjon.

- Generelt er jeg ikke for «skuespill». Når han overspiller når han får seg en kakk eller smell, det bør han legge bort. Men det at han gir bort litt juling er helt greit, synes nå jeg, sier Wæhler.

Sendte lykkeønskinger

Sergio Ramos prøvde å gi Salah noen oppmuntrende ord mens han holdt seg til skuldra i smerter, og var raskt ute på sosiale medier etter kampen:

- Noen ganger viser fotballen oss både gode og vonde sider. Men til sjuende og sist er vi alle profesjonelle. Bli frisk snart, Mohamed Salah, skriver Ramos på Twitter.

Egypteren prøvde å spille etter at han landet forkjært i duellen, men innså raskt at det ikke var mulig. Gråtende gikk han av banen i Kiev.

- Det var et sjokk for oss. Det er ikke bare en vanlig skade, det er en alvorlig skade, sa Jürgen Klopp til Viasat etter kampen.

Nå kan også VM være i fare for mannen som ble kåret til Premier Leagues beste spiller denne sesongen. Men Egypts fotballforbund melder på Twitter at de er optimistiske med tanke på VM-spill.

VM i Russland starter for øvrig 14. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media