TÅRENE RANT: Sergio Ramos fikk trøst av trener Fernando Hierro etter VM-exiten, men ikke av så veldig mange andre. Foto: NTB scanpix
TÅRENE RANT: Sergio Ramos fikk trøst av trener Fernando Hierro etter VM-exiten, men ikke av så veldig mange andre. Foto: NTB scanpixVis mer

Ramos hånes og slaktes

«Ingen» utenfor Spania har medfølelse for tårene til midtstopper Sergio Ramos.

MOSKVA (Dagbladet): Åttedelsfinalen endte i tårer for Sergio Ramos (32) og Spania i går. Russland vant 4-3 på straffesparkkonkurranse, og etterpå var midtstopper Ramos utrøstelig.

Men VM-exiten får liten sympati utenfor Spanias grenser. Kanskje fordi Ramos er den han er: En spiller som ikke går av veien for å bruke skitne triks.

I går var det spesielt to episoder han hånes og slaktes for av eksperter og folk på sosiale medier. Det startet allerede etter 12 minutter på Luzhniki stadion foran 78.000 tilskuere. I en brytekamp med Russlands Sergej Ignasjevitsj endte ballen i mål. Ramos feiret vilt - som om han på egen hånd hadde sendt Spania opp i 1-0.

Uheldig

TV-bildene viste at Ignasjevitsj var uheldig, fikk ballen bakpå foten - og var skyld i selvmål. Ramos' feiring fikk den tidligere England- og Manchester United-spilleren Rio Ferdinand til å gripe til Twitter:

- Ramos feirer selvmål, skriver han, etterfulgt av to fjes som ler så de griner.

- Sergio Ramos feiret målet, men han rørte ikke ballen! skriver den engelske avisa Express med utropstegn bak.

- Sergio Ramos feiret målet som om han gjorde det selv, men det var et saksespark. Jeg har ingen respekt for den skamløse kapteinen, skriver en Barcelona-supporter og får følge av svært mange andre som bruker ordet «skam» om spilleren.

Ferdinands Twitter-melding hadde i natt fått over 4400 «likes».

Ramos kom på nytt i fokus under straffesparkkonkurransen. Først scoret han 3-3-scoringen. Så ga han ballen til Russlands Denis Tsjerijsjev som var nestemann ut. Det var tydelig at han sa et eller annet. De to har tidligere spilt sammen i Real Madrid.

Nå er Tsjerijsjev i Villarreal. Han snakker flytende spansk og må ha oppfattet hva Ramos sa. Men han lot seg ikke påvirke av den «psykiske krigføringen» og hamret inn 4-3. Iago Aspas misset på det siste og avgjørende straffesparket for Spania.

FORTVILER: Den spanske sportsavisa Marca konstaterer at de spanske spillerne er på vei hjem.
FORTVILER: Den spanske sportsavisa Marca konstaterer at de spanske spillerne er på vei hjem. Vis mer

Hendelsen føyer seg inn i rekken av ufine Ramos-handlinger. Seinest i Champions League-finalen mot Liverpool i mai var han involvert da Mohamed Salah ødela skuldra. Og han ga Loris Karius en albue i ansiktet, noe som trolig ødela finalen for Liverpool-keeperen.

Fortsetter

Etter tapet for Russland slo Ramos fast at han ikke har planer om å gi seg på landslaget. Han satser mot Qatar-VM i 2022.

- Dette er helvetes vanskelig, sa han til reportere i går kveld, ifølge The Independent.

- Det er så mange timer og dedikasjon som ligger bak dette. Det var kanskje ikke vårt beste turnering, men vi reiser hjem uten å ha tapt en kamp (etter 90 minutter).

Han fortsatte:

- Jeg skal spille for Spania i mange år til. Jeg drar hjem med en forferdelig smerte nå. Men jeg skal til Qatar, om det så er med grått skjegg.

- Sendt hjem, skriver den spanske sportsavisa Marca i dag og trykker et bilde av nedbrutte spillere. Spanske eksperter er enige i at laget ikke har nådd opp på sitt maksnivå i turneringen.

I Moskva feiret russiske supportere i gatene i natt.