Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ramos hånes og slaktes

«Ingen» utenfor Spania har medfølelse for tårene til midtstopper Sergio Ramos.

TÅRENE RANT: Sergio Ramos fikk trøst av trener Fernando Hierro etter VM-exiten, men ikke av så veldig mange andre. Foto: NTB scanpix
TÅRENE RANT: Sergio Ramos fikk trøst av trener Fernando Hierro etter VM-exiten, men ikke av så veldig mange andre. Foto: NTB scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Åttedelsfinalen endte i tårer for Sergio Ramos (32) og Spania i går. Russland vant 4-3 på straffesparkkonkurranse, og etterpå var midtstopper Ramos utrøstelig.

Men VM-exiten får liten sympati utenfor Spanias grenser. Kanskje fordi Ramos er den han er: En spiller som ikke går av veien for å bruke skitne triks.

I går var det spesielt to episoder han hånes og slaktes for av eksperter og folk på sosiale medier. Det startet allerede etter 12 minutter på Luzhniki stadion foran 78.000 tilskuere. I en brytekamp med Russlands Sergej Ignasjevitsj endte ballen i mål. Ramos feiret vilt - som om han på egen hånd hadde sendt Spania opp i 1-0.

Uheldig

TV-bildene viste at Ignasjevitsj var uheldig, fikk ballen bakpå foten - og var skyld i selvmål. Ramos' feiring fikk den tidligere England- og Manchester United-spilleren Rio Ferdinand til å gripe til Twitter:

- Ramos feirer selvmål, skriver han, etterfulgt av to fjes som ler så de griner.

- Sergio Ramos feiret målet, men han rørte ikke ballen! skriver den engelske avisa Express med utropstegn bak.

- Sergio Ramos feiret målet som om han gjorde det selv, men det var et saksespark. Jeg har ingen respekt for den skamløse kapteinen, skriver en Barcelona-supporter og får følge av svært mange andre som bruker ordet «skam» om spilleren.

Ferdinands Twitter-melding hadde i natt fått over 4400 «likes».

Ramos kom på nytt i fokus under straffesparkkonkurransen. Først scoret han 3-3-scoringen. Så ga han ballen til Russlands Denis Tsjerijsjev som var nestemann ut. Det var tydelig at han sa et eller annet. De to har tidligere spilt sammen i Real Madrid.

Nå er Tsjerijsjev i Villarreal. Han snakker flytende spansk og må ha oppfattet hva Ramos sa. Men han lot seg ikke påvirke av den «psykiske krigføringen» og hamret inn 4-3. Iago Aspas misset på det siste og avgjørende straffesparket for Spania.

FORTVILER: Den spanske sportsavisa Marca konstaterer at de spanske spillerne er på vei hjem.
FORTVILER: Den spanske sportsavisa Marca konstaterer at de spanske spillerne er på vei hjem. Vis mer

Hendelsen føyer seg inn i rekken av ufine Ramos-handlinger. Seinest i Champions League-finalen mot Liverpool i mai var han involvert da Mohamed Salah ødela skuldra. Og han ga Loris Karius en albue i ansiktet, noe som trolig ødela finalen for Liverpool-keeperen.

Fortsetter

Etter tapet for Russland slo Ramos fast at han ikke har planer om å gi seg på landslaget. Han satser mot Qatar-VM i 2022.

- Dette er helvetes vanskelig, sa han til reportere i går kveld, ifølge The Independent.

- Det er så mange timer og dedikasjon som ligger bak dette. Det var kanskje ikke vårt beste turnering, men vi reiser hjem uten å ha tapt en kamp (etter 90 minutter).

Han fortsatte:

- Jeg skal spille for Spania i mange år til. Jeg drar hjem med en forferdelig smerte nå. Men jeg skal til Qatar, om det så er med grått skjegg.

- Sendt hjem, skriver den spanske sportsavisa Marca i dag og trykker et bilde av nedbrutte spillere. Spanske eksperter er enige i at laget ikke har nådd opp på sitt maksnivå i turneringen.

I Moskva feiret russiske supportere i gatene i natt.