Ramos holdt «Panenka-planene» hemmelig hele uka

- Kunne ikke prøve siden det alltid var kameraer på trening.

PLANLAGT: Sergio Ramos hadde planlagt på forhånd å gjøre som Andrea Pirlo gjorde mot England, og utførte det med den samme kjølige elegansen og arrogansen som italieneren. Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU/NTB scanpix
PLANLAGT: Sergio Ramos hadde planlagt på forhånd å gjøre som Andrea Pirlo gjorde mot England, og utførte det med den samme kjølige elegansen og arrogansen som italieneren. Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Sergio Ramos tok et historisk elendig straffespark da han gikk for kraft og Real Madrid røk ut på straffespark mot Bayern München i Champions League-semifinalen i april.

Likevel hadde den spanske landslagsforsvareren få betenkeligheter med å påta seg skytteransvar da Spania og Portugal gjorde opp om en plass i søndagens EM-finale.

- Etter den opplevelsen sa folk at jeg ikke er rede for ansvaret det er å ta straffespark, men jeg har tro på meg selv og ønsket å prøve igjen, sier Ramos.

KLAR FORBEDRING: Serigo Ramos hamret ballen langt over tverrliggeren da Real Madrid røk ut mot Bayern München i semifinalen i Champions League i april. Foto: REUTERS/Juan Medina/NTB scanpix
KLAR FORBEDRING: Serigo Ramos hamret ballen langt over tverrliggeren da Real Madrid røk ut mot Bayern München i semifinalen i Champions League i april. Foto: REUTERS/Juan Medina/NTB scanpix Vis mer

Faktisk hadde Ramos planlagt i dagevis hva han skulle gjøre dersom naboene på Iberia-halvøya skulle gjøre opp fra elleve meter. Problemet var imidlertid at han ikke fikk satt det ut i praksis på treningsfeltet. Da han utførte tilsvarende variant som Andrea Pirlo gjorde mot England, var det første gang han prøvde seg på en såkalt «Panenka-straffe».

- Jeg hadde tenkt på det hele uka, men jeg hadde ikke prøvd det ut, siden det alltid var kameraer tilstede på trening, sier midtstopperen, ifølge AS.

De færreste, inkludert Portugal-keeper Rui Patricio, hadde nok ventet at noen ville forsøke å kopiere Pirlos suksessoppskrift fra kvartfinalen. Men var det noen som var troende til det, var det Ramos, som forteller at landslagstrener Vincente Del Bosque var inneforstått med hva det ville si å utnevne ham som skytter:

- Del Bosque vet at jeg er litt gal, erkjenner Ramos, ifølge El Pais.

Real Madrid-spilleren var inneforstått med at han risikerte å bli latterliggjort og minnet på det resten av fotballkarrieren dersom Rui Patricio hadde blitt stående, men følte seg trygg på at sisteskansen kom til å gjøre et utfall. Det gjorde han også, og da så det meget elegant ut da Ramos kjølig løftet ballen midt i mål.

- Selvfølgelig var det en risiko, men jeg hadde sett på hvordan keeperen hadde beveget seg. Så jeg var temmelig sikker på at han ville gå til det ene eller det andre hjørnet. Jeg hadde hellet med meg, men samtidig en fantastisk følelse, sier Ramos.

På det påfølgende straffesparket hamret en ukomfortabel Bruno Alves ballen i undersida av tverrliggeren, mens Cesc Fabregas sendte spanjolene til en historisk tredje strake finale da metallet spilte på lag med Spania.