Ramos kopierte Pirlo da Spania gikk til EM-finale ved straffer

Ronaldo fikk ikke engang skutt.

STERKEST FRA STRAFFEMERKET: Spania viste akkurat litt mer treffsikkerhet og kulde fra ellevemeteren, og er klare for finale i EM. Foto: SCANPIX/AFP/JEFF PACHOUD
STERKEST FRA STRAFFEMERKET: Spania viste akkurat litt mer treffsikkerhet og kulde fra ellevemeteren, og er klare for finale i EM. Foto: SCANPIX/AFP/JEFF PACHOUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Portugal - Spania 0-0, 2-4 e.str.

Spania er klare for sin andre EM-finale på rad etter en høydramatisk straffesparkkonkurranse - etter en mindre dramatisk semifinale mot Portugal.

Etter en lovende førsteomgang dalte både tempoet og angrepsviljen utover i kampen, og da det ble tydelig at det skulle avgjøres fra flekken midt i 16-meteren, var spanjolene sterkest.

Begge lagene bommet en gang hver, Sergio Ramos kopierte Pirlo med en «Panenka», før Bruno Alves' tverrliggertreff ble skjebnesvangert, og lot Cesc Fabregas sette den endelige spikeren - stang inn.

- Dette var vanskelig. Nå er jeg takknemlig og full av følelser, sier Fabregas, som kom inn som innbytter i andre omgang.

Ramos' iskalde straffespark blir selvfølgelig ekstra imponerende når man tenker på at hans forsøk i Champions League-semifinalen forsvant himmelhøyt over.

- Jeg er full av følelser etter en så lang sesong. Vi fortjener dette. Individer er ikke så viktige som laget, og jeg er stolt av å være spansk og av at jeg spiller for dette laget, sier en rørt Ramos.

Langskudd det farligste Portugal gikk til førsteomgangen med en frisk tilnærming, presset Spania høyt, og hadde på ingen måte tenkt å legge seg bakpå og håpe på det beste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer