Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ramos svarer på Klopps kritikk

Ramos med spydig stikk mot Klopp

Dramaet etter Champions League-finalen fortsetter.

KRITIKK: Sergio Ramos mener han aldri skader noen med vilje. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
KRITIKK: Sergio Ramos mener han aldri skader noen med vilje. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sergio Ramos fikk mye oppmerksomhet under Champions League-finalen tidligere i år, da hans røffe spillestil gjorde til at superspissen Mo Salah måtte gå av banen med skuldra ut av ledd, og hans albue bidro til at Karius fikk hjernerystelse. Hodeskaden var årsaken til at Karius gikk på to kjempeblemmer, og Liverpool tapte finalen 3-1.

Da Liverpool og resten av toppklubbene var på oppkjøringsturné i USA tidligere i sommer, fikk Klopp spørsmål rettet mot Ramos på en pressekonferanse.

Spørsmålet gjaldt Ramos som spiller, og handlingene han har gjort på banen. Klopp viste tydelig at han var kritisk til spanjolen, og fyrte opp under konflikten som oppsto etter Champions League.

- Jeg så hendelsen umiddelbart etter kampen, og alle som ikke er Real Madrid-tilhengere syns det var stygg og nådeløs. Det var ikke akkurat at vi tenkte «oi, for en bra takling», akkurat, sa Klopp den gang og la til:

- Jeg tror dette er noe av det verste jeg har opplevd. Først skyver han albuen i Karius, så takler han målvakten på en måte som bare brytere kan.

Salah landet tungt på skuldra i første halvdel mot Real. Det første til at spissen måtte gå av. Sammenstøtet med Ramos var så stort at Salah måtte operere. I ettertid har Karius sagt at hjernerystelsen som oppsto i krasjet med Ramos var årsaken til de store keepertabbene publikum ble vitne til.

Mange reagerte på at spanjolen fikk gå ustraffet fra situasjonene som oppsto i årets Champions League-finale og en klage ble sendt inn, som ba om at FIFA og UEFA skulle straffe spilleren.

- Taper finalen igjen

Nå svarer Ramos på kritikken. Tirsdag kveld stilte spanjolen opp på pressekonferanse før møtet mellom Real Madrid og Atlético Madrid i supercupen onsdag.

Han starter med å avkrefte ryktene. Kritikere mener at spanjolen spiller på en kynisk måte og gjør hva som helst, koste hva det koste vil, for at han og lagkameratene skal vinne.

- Jeg har ingen intensjoner om å skade en spiller med vilje, sier Ramos, ifølge Sky Sports.

Så kommer svaret direkte rettet mot Klopp.

- Han vil gjerne snakke om hvorfor han ikke vant finalen, men det er ikke den første han har tapt …

Ramos referer til alle gangene Klopp har stått som trener i en prestisjefull finale.

Den tyske treneren vant sin første cupfinale i 2012 i Tyskland med Borussia Dortmund, men har tapt hele seks ganger etter det, inkludert Champions League finalen i mai og Europa League-finalen mot Sevilla i 2016.

- Noen av oss har jobbet lenge på et veldig høyt nivå, og jeg er ikke sikker på om Klopp kan si det samme. La han bry seg om sine egne spillere, sier Ramos.

Men så unnskylder Ramos seg.

- Klopp må slappe av. Han er en god trener. Da vi måtte stemme på årets trenere, stemte jeg på ham.

Liten stadion

Onsdag kveld spiller Real Madrid sin første tellende kamp uten Cristiano Ronaldo. Kampen er mot Atlético Madrid og blir spilt på Le Coq Arena i Tallinn, en litt mindre stadion enn normalt.

Arenaen har bare kapasitet til 15.000 publikum.

Dette blir Julen Lopeteguis første kamp som trener etter han erstattet rollen til Zinédine Zidane.

Atlético Madrids trener Diego Simeone er suspendert fra sidelinja etter han ble bortvist i semifinalen i Europa League mot Arsenal. Han fikk fire kamper utestengelse. Dette er den tredje kampen han soner.