Real Madrid slått ut av Champions League

Ramos slaktes etter pinlig Real-exit

Ajax rystet Real Madrid og sendte den regjerende mesteren ut av Champions League. Sergio Ramos blir symbolet på nederlaget.


HØYDEPUNKTER: Se alle målene fra Ajaxs sterke borteseier mot de regjerende mesterne Real Madrid. Foto: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Real Madrid - Ajax 1-4 (3-5 sammenlagt)
  • Borussia Dortmund - Tottenham 0-1 (0-4 sammenlagt)

Da Sergio Ramos pådro seg et gult kort med vilje for å stå over kveldens kamp, var lista lagt på hvor sikre Real Madrid var på avansement etter 1-2 seier borte mot Ajax

De skulle cruise inn til kvartfinalen i Champions League.

- Ikke for å snakke ned motstanderen, men av og til må du ta slike avgjørelser i en kamp, og det var det jeg bestemte meg for å gjøre, sa Ramos, som seinere ble straffet med enda en kamp på sidelinja.

Slik gikk det ikke.

Den kampen må han nå sone neste sesong, for Ajax vant 4-1. Og etter det pinlige tapet blir Ramos slaktet for valget han tok:

- In your face, skriver Viasats Jan Åge Fjørtoft.

- Det frivillige gule kortet til Ramos kan være en av de mest idiotiske avgjørelsene som er gjort i moderne fotball, skriver Sky-journalist Tancredi Palmeri.

- Det har vært både dårlige avgjørelser og forferdelig avgjørelser i fotball. Og så har du Sergio Ramos valg om å ta et frivillig gult kort fordi returoppgjøret ville bli enkelt, skriver BBCs John Bennett.

- Real Madrids sjanser hadde muligens vært større hvis Ramos ikke hadde pådratt seg et gult kort frivillig i den første kampen, skriver Gary Lineker.

- Jeg mener at Ramos er en god spiller, og denne kvelden har vist hvor god han egentlig er. Det er bare synd at han ikke fikk spille fordi han pådro seg det gule kortet, skriver Mark Ogden.

FORTVILER: Sergio Ramos på tribunen under kveldens kamp. Foto: NTB Scanpix
FORTVILER: Sergio Ramos på tribunen under kveldens kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjokkstart

For Ajaxs unggutter rystet rett og slett laget som har vunnet Champions League tre år på rad på Santiago Bernabéu.

Hakim Ziyech ga Ajax drømmestarten etter sju minutter, før nederlenderne doblet ledelsen med et praktmål etter 18 minutter.

Først serverte Dusan Tadic en Zidane-spesial før han sendte David Neres alene med Real-keeper Courtois. Han takket, bukket og sendte ballen forbi keeperen.

Plutselig sto det 0-2, og Ajax var laget som der og da var videre.

- Vi trodde det kanskje, men da vi så det var det litt X-Files over det hele, sa kommentator Roar Stokke da lagene gikk til pause og stillingen fortsatt var 0-2:

- De er fullstendig respektløse, hyllet Viasat-ekspert Rune Bratseth

VAR-drama

Real Madrid hadde kniven på strupen, og måtte slå tilbake. Laget med de himmelhvite draktene gikk også ut i hundre i den andre omgangen, og allerede etter to minutter hadde Marco Asensio den første store muligheten.

Real Madrid sendte mange i angrep, men det ga også Ajax rom til å kontre i. Det unyttet de. Dusan Tadic avsluttet en kontring med å legge på til 0-3 for Ajax etter 62 minutter.

Dermed måtte Real Madrid ha tre mål.

Marco Asensio ga hjemmelaget et lite håp med reduseringen åtte minutter seinere, men det var Ajaxs store kveld. Danske Lasse Schöne styrte inn et frispark rett etter reduseringen. Det var en bøtte med isvann gjennom avansement-håpet til Real Madrid.

Dermed er det Ajax som går videre. Real Madrids sesong derimot er i teorien over. De er ute av Champions League, ute av nasjonale cuper og henger ikke med i gullkampen i Spania.

Sterkt av Tottenham

I den andre returkampen tirsdag håpet Borussia Dortmund på et mirakel mot Tottenham, men drømmen om å revansjere 0-3-tapet i London ble definitivt knust da Harry Kane satte inn kampens eneste mål tidlig i annen omgang, skriver NTB.

London-laget er dermed i kvartfinale.

Du kan se sammendrag av kampen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer