SAMME GAMLE SEAD: Sead Ramovic (35) liker ikke å bli stemplet som egoist. Ikke å være Godsets reservekeeper heller. Foto: Robert Christiansen / Digitalsport
SAMME GAMLE SEAD: Sead Ramovic (35) liker ikke å bli stemplet som egoist. Ikke å være Godsets reservekeeper heller. Foto: Robert Christiansen / DigitalsportVis mer

Ramovic ber Tromsø-legende vaske munnen sin

Kaller tidligere lagkamerat «han fyren i TV 2».

(Dagbladet): Strømsgodset hentet den tidligere Tromsø- og Lillestrøm-keeperen Sead Ramovic (35) ut av fotballeksil rett før sesongstart. Trener Ronny Deila fant ut at klubben trengte mer robuste hender til sommeren, siden kaptein og førstevalg Adam Larsen Kwarasey da forventes å være opptatt med VM i Brasil.

Men Godset har sikret seg mer enn robuste hender: De får også et hode velkjent for sitt ekstreme konkurranseinstinkt. Fredag sitter imidlertid tysk-bosniske Ramovic på benken når Strømsgodset møter Viking i Stavanger.

- Vil du klare å støtte Kwarasey så lenge han spiller?

- Jeg fikk høre at han fyren i TV 2, han som jeg spilte med i Tromsø... Hva heter han igjen?

- Ole Martin Årst?

- Ja, Årst. Han sa at han aldri hadde spilt med en større egoist enn meg. Jeg vet ikke om det stemmer, men han bør være den første til å vaske munnen sin. Ingen var mer ego enn Ole Martin Årst. Jeg husker at han ikke likte det da han ble satt på benken heller, sier Ramovic til Dagbladet.

- Sunn egoisme - Og hadde han ikke vært sånn, så ville han ikke vært den gode spissen han var. Vil du lykkes som fotballspiller, må du først tenke på å gjøre din egen jobb godt. Jeg kaller det sunn egoisme, sier keeperen videre.

For ordens skyld - det Årst sa til sin arbeidsgiver TV 2, var:

1-1 I 2007: Som Start-spiller var Ole Martin Årst (under) i flere tøffe dueller med TIL-keeper, og tidligere lagkamerat, Sead Ramovic. Foto: Erling Hægeland
1-1 I 2007: Som Start-spiller var Ole Martin Årst (under) i flere tøffe dueller med TIL-keeper, og tidligere lagkamerat, Sead Ramovic. Foto: Erling Hægeland Vis mer

- Jeg har aldri spilt sammen med en spiller med et større konkurranseinstinkt og større ego enn Sead.

Årst: - Mente det positivt Overfor Dagbladet utdyper den tidligere landslagsspissen:

- Jeg skiller litt mellom det å være ego og det å være egoist. I mitt hode er det ikke det samme. Jeg mente det egentlig positivt da jeg snakket om Sead, sier Årst.

- I Tromsø nøt vi i alle fall godt av hans store vinnervilje.

Tilbake til spørsmålet vi opprinnelig stilte - om han vil være en støttende lagspiller:

- Det kan jeg love: Jeg støtter Adam som jeg støtter alle mine lagkamerater, helt fram til spissen, og alle unggutta i stallen. Det gjør jeg alltid. Men selvsagt støtter jeg meg selv også. Og er det feil, så pakker jeg og drar hjem til Tyskland, sier Sead Ramovic.

Vil danke ut Kwarasey - Er du forberedt på å vente til VM-pausen før du får sjansen fra start?

- La meg svare sånn: En spiller som aksepterer å sitte på benken, bør slutte med fotball tvert, sier Ramovic.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å vise mine evner og min form på hver trening. Vise at jeg er klar for å spille, at jeg skal gjøre trenerens avgjørelse så vanskelig som mulig. Sånn at han skal si: «Fuck, han karen her legger press på meg».

Hadde ikke lagt opp Det vakte oppsikt da det i mars ble kjent at Ramovic var klar for sin tredje tippeligaklubb. Folk trodde han hadde lagt opp.

- Feil. Jeg holdt meg i form hjemme i Stuttgart, jeg tok trenerkurs, og jeg beholdt både konkurranseinstinktet, adrenalinet og drivet etter å vinne kamper. Jeg var uten klubb, men forberedte meg på at det kunne komme et tilbud, sier han.

• Du kan se Viking-Strømsgodset på TV 2 Zebra fredag kl. 19, eller du kan følge utviklingen i vårt fotballstudio.