Rams mot Patriots i Super Bowl

New England Patriots får sin tredje sjanse til å vinne Super Bowl i amerikansk fotball. Søndag møter de St. Louis Rams i finalen.

I semifinalen natt til mandag slo «patriotene» Pittsburgh Steelers 24-17. New England tapte Super Bowl-finalen for Chicago Bears i 1985 og for Green Bay Packers 11 år senere.

- De kan kalle oss for Askepott. De kan kalle oss «Skjebnens lag». De kan kalle hva de vil, men vi skal til Super Bowl. De skal ikke. Vi beviste at vi er gode nok til å vinne på fiendtlig territorium, sa New Englands mottaker Troy Brown.

Med en touchdown og åtte mottak som ga 121 yards framover for bortelaget, var Brown den store helten sammen med quarterback Drew Bledsoe.

Bledsoe som har en kontrakt verd svimlende 900 millioner kroner, var tilbake på banen for første gang på 126 dager. Etter å ha blitt satt på sidelinjen med en brystskade tidlig i sesongen, klarte han ikke å ta tilbake plassen fra reserve Tom Brady da han ble friskmeldt. Men da Brady måtte ut på grunn av skade søndag, tok Bledsoe ansvar og førte laget til finalen.

St. Louis Rams er også i sin tredje finale etter 29-24-seier over Philadelphia Eagles. Etter å ha tapt den sin første finale mot Pittsburgh i 1980, ble laget mestere etter seier mot Tennessee Titans for to år siden.

  • Super Bowl-finalen som er den 36. i rekken og årets største idrettsbegivenhet i USA - større en OL - spilles 3. februar på Louisiana Superdome i New Orleans.

    (NTB)