Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ramsey droppet feiringen etter to mål mot gamleklubben

Mesut Özil med to nye assist.

 DROPPET FEIRINGEN:  Aaron Ramsey droppet feiringen etter å ha scoret mot klubben han spilte for som liten. Franske Olivier Giroud (t.h) holder derimot ikke følelsene tilbake. Foto: AFP Photo/ Andrew Yates/NTB Scanpix.
DROPPET FEIRINGEN: Aaron Ramsey droppet feiringen etter å ha scoret mot klubben han spilte for som liten. Franske Olivier Giroud (t.h) holder derimot ikke følelsene tilbake. Foto: AFP Photo/ Andrew Yates/NTB Scanpix. Vis mer

Cardiff City - Arsenal 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Arsenal valset over Marseille i midtuken. Da scoret «The Gunners» før minuttet var spilt ved Jack Wilshere. Arsenal-spilleren var like klar ved avspark i Wales, og like etter at klokken passerte ett minutt dunket han ballen i tverrliggeren.

Frazier Campbell har vist seg som en særdeles viktig spiller for nyopprykede Cardiff denne sesongen. Med scoringer mot begge Manchester-lagene har han virkelig vist seg fram. Og etter ni minutter var hasn nær ved å score mot sitt tredje topplag denne sesongen. Dessverre for de rødkledde gikk headingen utenfor.

For en person var oppgjøret meget spesielt. Aaron Ramsey tilbrakte ungdomsårene i Cardiff, og var også i den walisiske hovedstaden på et kort utlån i 2011.

Özil-assist På mange måter kan man si at det sto skrevet i kampmanuset at Ramsey skulle gjøre. Og det gjorde han.

Mesut Özils pasninger har for vane å ende som målgivende. Tyskerens innlegg traff pannebrasken til Ramsey som styrte ballen perfekt opp i krysset, og med det sendte Arsenal i føringen før halvtimen var spilt.

Av respekt for sin tidligere klubb droppet han å feire scoringen.

Özil hadde en god kamp for «The Gunners». Ifølge OptaJoe bommet ikke Mesut Özil med en eneste pasning i 1. omgang inne på Cardiffs banehalvdel.

Ramsey sto for forarbeidet da han serverte Olivier Giroud til i omgang to. Men franskmannen har ikke for vane å score utenfor London. Heller ikke denne gangen, gikk da hans vei, da en Cardiff-spiller reddet på streken.

Vertene yppet seg like etter og Frazier Campbell steg høyt til værs i Arsenals målområde. Headingen fra engelskmannen stoppet Wojciech Szczesny på vakkert vis.

Innbytter punkterte Spenningen i kampen varte lenge, men med fem minutter igjen av ordinær tid punkterte serielederen kampen.

Mesut Özil fikk rom foran Cardiff-forsvaret, og Arsenal-spilleren serverte Mathieu Flamini som banket ballen i mål, etter snaue ti minutter på banen.

Det var tyskerens sjuende målgivende pasning denne sesongen.

Og på overtid dukket dagens hovedperson opp igjen. Aaron Ramsey fikk muligheten og tok vare på den. Og for andre gang droppet han å feire målet.

Dermed har Arsenals skaffet seg sju poengs forsprang før Chelsea og Liverpool skal i aksjon i morgen.

 TØFFE TAK:  Bacary Sagna blir taklet av Cardiffs Kim Bo-Kyung. Foto: AP Photo/Nick Potts/ NTB Scanpix.
TØFFE TAK: Bacary Sagna blir taklet av Cardiffs Kim Bo-Kyung. Foto: AP Photo/Nick Potts/ NTB Scanpix. Vis mer