Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ramsey stjal showet i Özils Arsenal-debut

Scoret to da Sunderland ble slått 1-3.

RAMSEY-DOBBEL: Aaron Ramsey er ikke kjent som en notorisk måljeger, men i dag kan Arsenal-fansen takke waliseren for at det ble tre poeng og foreløpig tabelltopp. Foto: AP Photo/Scott Heppell
RAMSEY-DOBBEL: Aaron Ramsey er ikke kjent som en notorisk måljeger, men i dag kan Arsenal-fansen takke waliseren for at det ble tre poeng og foreløpig tabelltopp. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

• Sunderland-Arsenal 1-3 (0-1)

(Dagbladet): Etter en slett start på sesongen, skulle Sunderland reise kjerringa hjemme mot Arsenal i ettermiddag. Men Mesut Özil, Olivier Giroud og ikke minst Aaron Ramsey ville det annerledes.

Tidvis kjørte Arsenal fullstendig over hjemmelaget, og Sunderlands bakre firer sleit voldsomt med å henge med da «The Gunners» fikk fart på kombinasjonsspillet. Ramsey noterte seg for to (!) scoringer, mens Giroud sto for det første.

Likevel var det ikke helsvart for Paolo Di Canios gutter. De kom tilbake ved flere anledninger, og hadde Atkinson tatt fordelsparagrafen i bruk, kunne det fort sett annerledes ut.

Likevel er fasitt at Arsenal i skrivende stund klatrer til topps på tabellen, mens Sunderland nå ligger helt sist.

Özil presenterer seg I går kom det meldinger fra London om at Özils debut sto i fare grunnet sykdom, men uansett om det bare var spill for galleriet eller 24-åringen kommer seg raskt, var han i alle fall på plass i Arsene Wengers startellever.

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE: Olivier Giroud gir Mesut Özil en hertjelig klem etter at tyskeren spilte ham fri allerede etter 10 minutter. Foto: AP Photo/Scott Heppell
VELKOMMEN SKAL DU VÆRE: Olivier Giroud gir Mesut Özil en hertjelig klem etter at tyskeren spilte ham fri allerede etter 10 minutter. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

Og det tok ikke lang tid før han markerte seg. Ti minutter var spilt da Kieran Gibbs startet en klassisk Arsenal-kontring på venstre siden. Han fant Özil med en lekker pasning, og tyskeren gjorde det han er hentet til England for å gjøre.

Med én touch tok han ned ballen, før han spilte fri Olivier Giroud foran mål. Franskmannen gjorde ingen feil, og satte sin fjerde scoring for sesongen.

Men Sunderland, som har fått en slett start på sesongen, ga på ingen måte opp. Bare minuttet etter ledermålet, var Modibo Diakite farlig frempå på et hjørnespark, men headingen til forsvarsspilleren gikk i tverrliggeren til Wojciech Szczesny og over.

Også Arsenal kunne notert seg for flere scoringer i den første omgangen, men Theo Walcott klarte ikke å ta vare på mulighetene han fikk da Özil spilte ham alene med Keiren Westwood ved to anledninger.

En annen kamp Men der alle trodde Arsenal skulle pløye over Sunderland fullstendig også etter hvilen, hadde Paolo Di Canio tydeligvis nådd frem med sitt pausebudskap.

Sunderland gikk rett i strupen på gjestene, og idet tre minutter var spilt satt utligningen bak Szczesny. Laurent Kocielny foretok en mer eller mindre hodeløs takling i eget felt, og dommer Martin Atkinson pekte korrekt på straffemerket.

NESTEN: Modibo Diakite var nærmest for Sunderland før pause, men hodestøtet til franskmannen smalt i tverrliggeren. Foto: AP Photo/Scott Heppell  NTB / Scanpix
NESTEN: Modibo Diakite var nærmest for Sunderland før pause, men hodestøtet til franskmannen smalt i tverrliggeren. Foto: AP Photo/Scott Heppell NTB / Scanpix Vis mer

Straffespesialist Craig Gardner kom inn i pausen, gjorde ingen feil fra ellevemeteren og utligningen var et faktum. Gardners fem siste Premier League-mål har alle kommet på straffespark.

Sunderland kjørte det første kvarteret av den andre omgangen, men sakte men sikkert kom Arsenal tilbake og etter 67 minutter var vertene tilbake i ledelsen.

Carl Jenkinson kom seg til linja, kikket opp og så at Aaron Ramsey ville ha ballen på 16 meter. Waliseren nølte ikke et sekund, og klinket til på direkten. 1-2.

Vondt verre Men Sunderland-laget viste moral, og kun fem minutter senere var de kun en slett dommeravgjørelse unna nok en utligning. Jozy Altidore og Bacary Sagna hadde en real brytekamp, men førstnevnte kom seg løs og satte etterhvert ballen i Arsenal-målet.

Det han ikke hadde fått med seg var at Atkinson hadde blåst, men ikke til fordel for Arsenal - han dømte frispark til Sunderland og ga Sagna gult kort. Mer fornuftig bruk av fordelsparagrafen hadde sendt Sunderland tilbake i kampen.

Og som så ofte skjer i fotball, blir vondt verre. Etter nydelig kombinasjoner mellom Ramsey, Özil og Giroud kunne førstnevnte sette inn sitt andre for kvelden. 1-3.

1-1: Straffespesialist Craig Gardner er sikker fra ellevemeteren, men det holdt ikke for Sunderland i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL
1-1: Straffespesialist Craig Gardner er sikker fra ellevemeteren, men det holdt ikke for Sunderland i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL Vis mer

Flere mål ble det ikke på Stadium of Light, men Di Canio klarte å snakke seg opp på tribunen i tilleggsminuttene.

Med tre strake seiere har Arsenal for alvor gjort det klart for kritikerne at de blir å regne med også denne sesongen. Sunderland derimot, bekrefter at de vil få det tøft.

I RUTE: Etter en svak sesongåpning mot Aston Villa, er Arsene Wengers gutter i rute med tre strake seiere. Foto: AP Photo/Scott Heppell
I RUTE: Etter en svak sesongåpning mot Aston Villa, er Arsene Wengers gutter i rute med tre strake seiere. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling