Ramzi lurte alle på 800 meter

Den tidligere marokkaneren Rashid Ramzi var en outsider i VM-finalen på 800 meter. Med en rå spurt lurte han alle, inkludert fjorårets olympiamester.

For de fleste trodde at Jurij Borsakovskij skulle kopiere OL-gullet fra i fjor – og ta steget ett skritt opp fra forrige VM, da han tok sølv. Men sin vane tro lå 24-åringen fra Dynamo Moskva langt bak i feltet det meste av løpet.

Altfor langt, skulle det vise seg. Han satte inn spurten for seint til å nå igjen den lettbeinte verdensmesteren, som slo russeren med 27 hundredeler.

Rashid Ramzi konkurrerte for Marokko fram til 1. juli 2002. Det året ble han asiatisk mester både på 800 og 1500 meter. Senere samme år flyttet han til Bahrain, fikk jobb i landets forsvar og fikk statsborgerskap der, selv om han har beholdt sitt marokkanske pass.

Denne sesongen har 25-åringen fått sitt store gjennombrudd. Under Golden League-stevnet i Roma vant han 1500 meter, der han har en så sterk personlig rekord som 3.30,00.

På 800 meter hadde han verdens sjette beste tid i år med 1.44,30. Nå har han avansert en plass på den lista. Han forbedret seg nemlig til 1.44,24 i VM-finalen.

Bronsen gikk til William Yiampoy fra Kenya, som løp på 1.44,55 og henviste årets verdenstoer, landsmannen Wilfred Bungei, til fjerde. Det var han Kenya hadde størst forhåpninger til i finalen, og helt fram til oppløpet var det da også han som hadde kommandoen i det knallharde nappetaket. (ANB)

STAKK AV: Her løper Rashid Ramzi inn til VM-gull på 800 m. Foto: Scanpix/Reuters
STAKK AV: Her løper Rashid Ramzi inn til VM-gull på 800 m. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer