Ran i nord

TROMSØ (Dagbladet): Glimt ledet 2-0, 3-1 og 4-3, og var i ferd med å avslutte sitt freidige røvertokt i Tromsø. Sørgmodige tromsøværinger trodde ikke sine egne øyne. Kan fotball virkelig være så urettferdig? Slett ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For da finske Marko Tuomela avsluttet tidenes nordnorske fotballdrama med et av sine sjeldne mål, endte TIL med et poeng til trøst. Finsk «sisu» sørget for en slags rettferdighet, og etterpå måtte sjøl de mest sjåvinistiske bodøværinger erkjenne at TIL hadde fortjent tittelen «Best i nord». # - I dag tapte vi to poeng. Vi lagde 15 klare sjanser, de utnyttet alle sine fire. Men slik er fotballen, sier TILs finske landslagsstopper.

Ved kampslutt satte en temperamentsfull Håkan Sandberg kursen rett mot dommer Roy Helge Olsen.

- Jeg mente bestemt at det var to minutter igjen da han blåste av kampen. Vi kunne fått et femte mål. Men dommerne er ikke særlig flinke til å legge til tid når motstanderne haler ut tida, sier TIL-treneren til Dagbladet.

Enkle mål

Isteden burde han kanskje rettet skytset mot sin egen målvakt. To begredelige Thomas Tøllefsen-tabber ble nådeløst utnyttet av giftige Glimt-spisser.

Er det fortsatt aktuelt å gi Frode Grodås VM-trening i TIL-buret?

- Nei. Men la meg si det slik: Jeg synes Glimt fikk veldig enkle mål, sier Håkan Sandberg.

Glimt var fryktelig effektive, men et TIL-lag uten strategen Bjørn Johansen kjempet seg tilbake. Gang på gang. Innimellom ble sjanse etter sjanse spolert, ettersom TIL-skuddene ble avfyrt med «ryggsekk».

Alltid målfest

- Ingen kunne sagt noe på om TIL hadde vunnet. TIL var gode, den beste utgaven på mange år. Men nå har vi 10 baklengs på to kamper, og det er ille for oss.

- Vi lager jo målfest hver eneste gang. Det er sjølsagt artig for tilskuerne, men jeg kan dessverre ikke dele den gleden, sier Glimt-trener Øystein Gåre.

  • Blackburn-manger Roy Hodgson droppet Wembley-finalen til fordel for iskalde Tromsø. Tipsene gikk ut på at hans finsiktet TILs spissfunn Rune Lange. Han kastet kanskje også et blikk på Glimts Arild Berg (veldig god på Alfheim) og Bent-Inge Johnsen? - Ingen spesielle står på blokka mi. Dette var ganske enkelt min siste sjanse å se norske spillere før VM, sier Hodgson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer