Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Randi er den nye baben

Håndballprofilen Mia Hundvin (27) orker ikke landslaget på nytt. Med Teo i vogna lanserer mamma Mia klubbvenninna Randi Gustad (27) som hennes erstatter.

-  Faen. Er jeg så seint ute, sorry, sier Mia og unnskylder bannskapen i samme øyeblikk. Blid, storkjefta og rampete. Ving-darlingen Mia Hundvin er som før, bare litt mildere.

-  Randi Gustad er den nye baben på landslaget, sier Mia Hundvin og ler. Den frittalende venstrevingen med 72 landskamper og 174 mål var stjerne, publikumsmagnet og jubeljente på det norske landslaget.

-  Min tid er over

Tre dager før avkast i håndball-EM sitter Mia Hundvin godt plassert i en sofa med sin åtte måneder gamle sønn Teo i fanget. Med ei tåteflaske i hånda og Mia-smilet godt klistret i munnviken har hun kastet svette sokker og ballen bort.

-  Får vi noen gang se deg spille på landslaget igjen?

-  Jeg er ikke inspirert til å spille for Norge igjen. Og dessuten har jeg EM-gull. Min tid på landslaget er definitivt over, svarer Hundvin.

Mia Hundvin vil ikke tilbake til landslagsstress og kampnerver. Det overtaler hun til klubbvenninna i Nordstrand, Randi Gustad. De har fulgt hverandre på juniornivå. Sammen på juniorlandslaget var duoen som Mia selv sier det:

-  Den harde kjerne.

Savner Mia

På A-landslaget kommer de aldri til å spille sammen, ifølge Mia. Det faller klubbvenninna Randi Gustad tungt for brystet.

-  Jeg savner henne på landslaget. Mia er en fantastisk type som vi hadde trengt på landslaget, sier Randi Gustad.

C-vitaminer

Men Gustad skjønner godt at Teo er i Mias fokus. Som plaster på såret fikk hun gode råd og en diger adventskalender som skulle hjelpe henne helskinnet gjennom EM.

-  I pakkene var det både C-vitaminer, jern og reiseblader. Mia er utrolig snill med meg, sier Gustad.

Men babe-faktoren avviser hun.

-  Det at jeg er den nye baben må jeg bare le av. Det er jeg ikke enig i, sier mesterskapsdebutanten som forbereder seg til EM-motstanderne Ukraina, Spania og Tsjekkia.

Mia Hundvin tror Gustad får sitt endelige gjennombrudd i EM, også som profil på det norske landslaget.

Gull er realistisk

-  Randi har en enorm moral. Hun har bein i nesa. Et enormt eksempel på en profil, sier Mia.

Men Mamma-Mia kommer ikke til å benke seg foran tv-skjermen når Gustad og resten av jentene spiller åpningskampen mot Ukraina på torsdag.

-  Jeg skal reise til Tokyo. Kanskje jeg ser de siste kampene, sier Mia.

-  Kan Norge ta EM-gull?

-  Selvfølgelig kan de ta gull. Får vi bredde på spillet, vinner vi. Kantspill er nøkkelen til suksess.

Det at jentene spiller i EM, betyr litt ekstra ferie for Mia. Sammen med samboer Terje Håkonsen, hans sønn Kane og lille Teo, forbereder familien seg til jul.

-  Jeg dyrker jula for hva den er verdt. Jeg er så glad i familien og maten, forteller Mia.

Julestrømpa viktig

27-åringen innrømmer at hun var redd nissen da hun var liten.

-  Pappa liknet en bankrøver som nisse. De var fordi han manglet skjegg, ler Mia. Og hun har ennå ikke skrevet ønskelista til jul.

-  Det må bli omvalg i USA. Kanskje kunne det vært lurt å flytte muren i Israel noen meter tilbake. Nei, vet du hva, jeg ønsker meg ikke noe. For da blir jeg fornøyd med alt jeg får, sier Mia.

En ting er sikkert. Det blir full krise om julestrømpa ikke henger der den skal.

-  Da nekter jeg å feire jul, sier Mia Hundvin.

BLID MAMMA: Hektisk og blid ankommer Mia Hundvin med sønnen Teo i barnevogna til møtet med Dagbladet. Hun er i Japan når håndballjentene åpner EM mot Ukraina torsdag kveld. - Men kanskje ser jeg de siste kampene, sier Mia.
NY BABE?: Randi Gustad er helt uenig i at hun er landslagets nye babe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media