Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rangerer Hushovd med Bjørndalen og Tufte

- Vinnerskalle som de aller ypperste, mener Kvålsvoll.

BEHAGELIG DEL AV JOBBEN: Thor Hushovd skriver autografer for norske fans etter etappeseieren i går. Seire betyr lange kvelder, men Hushovd bruker det som inspirasjon.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours
BEHAGELIG DEL AV JOBBEN: Thor Hushovd skriver autografer for norske fans etter etappeseieren i går. Seire betyr lange kvelder, men Hushovd bruker det som inspirasjon.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17. etappe: Direkte i Tour-studio fra kl. 12.45.

(Dagbladet): Thor Hushovd hadde en ny fantastisk dag på sykkelsetet i går, da han tok sin tiende etappeseier i Tour de France, og sin andre for året.

Tour-dagene er lange i utgangspunktet, men når Hushovd står på toppen av podiet etter en etappe, blir det spesielt mye overtid.

Nordmannen var direkte på tv fram til nærmere klokken 19 i går, og dukket opp igjen i sendinga til TV 2 kl. 21.30. Så ventet belgisk tv, som de gjør hver dag på etappevinneren, og de gikk på lufta kl. 22.

Nesten tolv timer etter den reelle starten i Saint-Paul-Trois-Châteaux kunne Thor Hushovd begynne å tenke på senga.

- Det blir utrolig seine kvelder, sier trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

- Det er ikke snakk om noen feiring, selv om det blir tid til litt sjampanje. Men Thor er så erfaren at han bruker det som energipåfyll, i stedet for at det blir energidrenering, sier Kvålsvoll.

Vinnerskalle
En fantastisk Tour de France så langt, men uten at Thor Hushovd ser ut til å la det påvirke lysten til å prestere igjen og igjen.

Atle Kvålsvoll er imponert over Grimstad-gutten.

- Det er helt fantastisk å ha den gule trøya i en hel uke, og en normal reaksjon ville vært en utladning, sier han.

FØRSTE ALPEETAPPE: Dagen i dag er på langt nær like ekstrem som morgendagens etappe, men det blir prøvelser nok med fem kategoriserte stigninger og klatring helt opp i 2000 meters høyde.Illustrasjon: ASO
FØRSTE ALPEETAPPE: Dagen i dag er på langt nær like ekstrem som morgendagens etappe, men det blir prøvelser nok med fem kategoriserte stigninger og klatring helt opp i 2000 meters høyde.Illustrasjon: ASO Vis mer

- Men Thor hviler og går for en etappeseier, og etter det igjen går han for nye seiere. Han er en skikkelig vinnerskalle, i tillegg til at det viser seg at han er i kjempeform om dagen. Han er sulten på nye seire, sier Kvålsvoll.

Som Tufte og Bjørndalen
Som Thor Hushovds personlige trener er Atle Kvålsvoll tett på verdensmesteren. Likevel nøler han ikke nå med å plassere Hushovd med Norgeshistoriens aller største idrettsstjerner.

- Det er det ingen tvil om. Gjennom jobben i Olympiatoppen har jeg blitt kjent med veldig mange topputøvere innen mange idretter, og da kan jeg sammenlikne Thor, som totalutøver, med dem. Måten han setter seg mål på, ganske hårete mål, og hvor kynisk han er i gjennomføringa og i prioriteringer - han er en av de få i Norge som jobber på den måten, sier Kvålsvoll.

- Jeg mener jeg kan vurdere det ganske objektivt, og da ser jeg Thor der oppe sammen med folk som Ole Einar Bjørndalen og Olaf Tufte. I tillegg er det også viktig å huske på at sykkel er en enormt stor idrett på verdensbasis, sier Olympiatoppen-coachen.

TIL ITALIA: I år er det 150 år siden Italia ble samlet til ett rike. Det er et jubileum Tour-arrangøren gjør ære på ved å sende feltet over grensa til nabolandet med målgang i Pinerolo.Illustrasjon: ASO
TIL ITALIA: I år er det 150 år siden Italia ble samlet til ett rike. Det er et jubileum Tour-arrangøren gjør ære på ved å sende feltet over grensa til nabolandet med målgang i Pinerolo.Illustrasjon: ASO Vis mer