Rangers - Zenit 86 000 - 14 000

Men Panzer tror Zenit vinner på banen.

• Dagbladet.no direkte: Følg Zenit - Rangers på live.dagbladet.no fra kl. 20.45

(Dagbladet.no): Så mange som 100 000 supportere har samlet seg i Manchester før kveldens Uefacupfinale på City of Manchester Stadium, skriver Uefa.com.

Byen hvor folk vanligvis diskuterer hva som er best av himmelblått (Manchester City) eller rødt (Manchester United), er i kveld kledd i mørkeblått.

36 år siden forrige Rangers-seier

Årsaken er Glasgow Rangers-fansen, som koser seg i solskinnet foran det som kan bli deres første europacuptriumf siden 1972. Det er 36 år siden, det.

Men om anslagsvis 86 000 av de 100 000 supporterne i byen er skotter, er det bare 13 000 av dem som slipper inn på kampen. I hvert fall offisielt.

Sannsynligvis har de sikret seg en større andel av de 47 000 setene på Citys hjemmebane.

Billetttene rapporteres i øyeblikket å gå for 1000 pund (nesten 10 000 norske kroner) på svartebørsen, en børs som for øvrig er strengt, strengt forbudt i Storbritannia.

BLÅTT HAV: Slik ser det ut på Albert Square i Manchester i kveld. Rangers-fansen har bare 35 mil å reise fra Glasgow, så de er i klart flertall i den engelske finalebyen. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX
BLÅTT HAV: Slik ser det ut på Albert Square i Manchester i kveld. Rangers-fansen har bare 35 mil å reise fra Glasgow, så de er i klart flertall i den engelske finalebyen. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Det viser bare at ingen vil gå glipp det mulige høydepunktet i en sesong som kan ende med fire trofeer til Rangers.

President Medvedev på plass?

Blant de med billett, er selvfølgelig også en del Zenit St. Petersburg-supportere. 

Anslagsvis teller Zenit-fansen rundt 14 000, og Russlands nye president, Dmitri Medvedev, skal angivelig være blant dem.

Lagets tidligere norske spiller, Erik «Panzer» Hagen (nå i Wigan), har god tro på russisk seier.

- For meg framstår Zenit som favoritter, sjøl om jeg vet at Rangers er gode, de også. Fra tida mi i Zenit vet jeg at de har spillere som kan score mot et hvilket som helst lag, sier han til Manchester Evening News, ifølge Sky Sports.

Særlig trekker han fram russernes nummer 10, Andrei Arshavin, som var suspendert i den andre av semifinale-kampene deres.

- Han er blant de beste spillerne jeg noensinne har spilt med. Jeg tror han scorer i finalen, sier Panzer, som beskriver Arshavin som «en fantastisk spiller».

Rangers - Zenit 86 000 - 14 000
FARLIG MANN: Zenit St. Petersburgs Andrei Arshavin er en av de beste spillerne Erik Hagen har spilt med. Her er han i aksjon på City of Manchester Stadium dagen før finaledagen.