Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rangers drepte spenningen tidlig

Gjorde kort prosess med Kilmarnock og ble seriemester.

HATTRICK: Kyle Lafferty scoret tre av målene da Rangers ble seriemester i Skottland.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
HATTRICK: Kyle Lafferty scoret tre av målene da Rangers ble seriemester i Skottland.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir Vis mer

Det lå an til en thrilleravslutning i skotsk fotball søndag, men Rangers drepte spenningen med tre mål på de sju første minuttene.

Rangers måtte avgi poeng borte mot Kilmarnock for at byrival Celtic skulle kunne gå forbi og bli seriemester. To mål av Kyle Lafferty og ett av Steven Naismith i åpningsminuttene sørget for at det aldri ble en aktuell problemstilling. Rangers vant til slutt 5-1.

Ligatittelen var den beste avskjedsgaven som manager Walter Smith kunne få. 63-åringen gir seg i treneryrket og overlater plassen til sin assistent Ally McCoist.

- Det har vært helt fantastisk, og jeg mener helt klart at vi har fortjent denne tittelen, sa Smith. I hans to perioder i Rangers ble det 10 serietitler, deriblant sju strake på 1990-tallet.

Etter at Rangers hadde tapt hjemme for Dundee United 2. april, ga han spillerne en utfordring.

- Jeg sa til dem at vi ikke skulle tape noen av de ti siste kampene, og den oppgaven har de også klart, sa Smith.

Cupfinalevorspiel Celtic gjorde sin del av jobben søndag med 4-0-seier over Motherwell i en forsmak på cupfinalen kommende helg, men det var til ingen nytte i gullduellen.

Rangers kunne juble for seriemesterskap etter 5-1-seier i siste runde. Lafferty fullførte sitt hattrick tidlig i annen omgang, og Nikica Jelavic tegnet seg også på scoringslisten.

Gary Hooper, Georgios Samaras, Shaun Maloney og Patrick McCourt scoret for Celtic, som endte poenget bak erkerivalen. Trøsten blir at laget blir stor favoritt i cupfinalen mot Motherwell på Hampden Park.

Thomas Rogne var ubenyttet reserve for Celtic søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media