Rangers forsov seg

Rangers sov da Phil Neville kom stormende og ga United 1- 0 etter fem minutter. Men sjøl med 85 minutter igjen på vekkeklokka klarte ikke Henning Berg og kompani å gjøre noe med det.

GLASGOW (Dagbladet): Norges landslagskaptein var tøff og god inntil kampen egentlig burde vært avblåst på Ibrox. Da gikk han på en dobbeltfeil av de sjeldne. Først slo han, som bakerste mann, en suicidal tversoverpasning som ble plukket opp av Paul Scholes.

Deretter felte han United-spilleren inne i eget straffefelt.

Utgangen på det var klar for alle andre enn dommer Anders Frisk. Etter boka burde det vært både straffespark til Manchester United og rødt kort på Henning Berg. Men ingen ting skjedde, bortsett fra at folk pustet ut i tur og orden.

Først Henning Berg for at han får spille returmøtet på Old Trafford om 13 dager.

50 seirer

Deretter Alex Ferguson, for seieren som satt langt inne.

På Ibrox i går kveld ble han også den første manageren/treneren med 50 seirer i Mesterligaens historie.

- Kanskje vi scoret for tidlig, sa United-manageren i pausen. Men etterpå var han bare glad, sjøl om laget hans ikke var i nærheten av å overbevise noen.

- Rangers ga oss en helvetes kamp, sier Ferguson. - Og de hadde noen farlige sjanser. Og vi spilte ikke bra, sjøl om vi ble bedre etter pause. Det viktigste var likevel å vinne.

- For det er det alt handler om når du spiller borte i Europa. En seier overgår alt. Og spesielt her hvor atmosfæren var enorm og følelsene veldig sterke. Jeg er veldig fornøyd sjøl om vi er nødt til å gjøre det bedre videre utover i turneringa.

Utenfor den grønne firkanten der Rangers og United utkjempet det første skikkelige «Battle of Britain» siden Leeds og Eric Contona ble slaktet her for 11 år siden, var det også en kamp. Mellom sir Alex og Alex - Ferguson og McLeish - to stolte skotter. En prestisjekamp mellom den tidligere Aberdeen-manageren og den tidligere Aberdeen-klippen som vant cupvinnercupen sammen i 1987 - en kamp mellom mentor og elev. Og i tillegg var det en ekstrakamp mellom Ferguson og Rangers som institusjon - favorittklubben, hvis protestantiske røtter ifølge United-bossen knuste hans egne spillerdrømmer etter cupfinalen mot Celtic i 1969.

Fordi Cathy - jenta han forelsket seg i og valgte å gifte seg med - var katolikk.

Knuste drømmer

I biografien «Managing My Life» skriver sir Alex om sine knuste Ibrox-drømmer. Før kampen i går prøvde han å tone hele fortida ned. Men alle som kjenner, og alle som har jobbet med eller rundt sir Alex Ferguson opp gjennom åra, vet at han aldri glemmer.

Han klarer riktignok innimellom å legge det han oppfatter som urettferdighet, i den nederste skuffen. Men glemme eller tilgi?

Aldri.

Og sånn sett fikk han enda en fjær i managerhatten denne kvelden. Pluss en til. Alex Ferguson vant nemlig ikke bare over Rangers - etter 17 år som United-boss uten en obligatorisk kamp i Skottland vant han i første forsøk.

- Det tenker jeg ikke på, det er situasjonen i gruppa som betyr noe for meg. Og nå ser det veldig bra ut, sier Ferguson.

Rangers og Henning Berg hang med hodene etter å ha gått scoringsløse av Ibrox:

- Vi spilte bra og skapte sjanser, sier Henning til TV3. - Men vi er skuffet over at vi tapte kampen mot United.

HER GÅR DET GALT: Henning Berg (t.h.) og resten av Rangers-spillerne lot Manchester Uniteds Phil Neville få all tid til å score kampens eneste mål i Glasgow. - Vi er skuffa over at vi tapte mot United, sier Henning.