TILBAKE I NHL: Mats Zuccarello Aasen (t.v.) i mandagens kamp mot Tampa Bay Lightning. Da fikk nordmannen en målgivende. Foto: Pontus Höök / NTB Scanpix
TILBAKE I NHL: Mats Zuccarello Aasen (t.v.) i mandagens kamp mot Tampa Bay Lightning. Da fikk nordmannen en målgivende. Foto: Pontus Höök / NTB ScanpixVis mer

Rangers hentet konkurrent til Zuccarello Aasen

Ny løper på plass i New York.

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen (25) har fått gode skussmål etter comebacket for New York Rangers, men allerede til nattens kamp mot Pittsburgh Penguins er en ny konkurrent hentet inn til blåtrøyene.

Rangers ga tre såkalte «draft picks», valg av unge spillere som kommer inn i NHL, til San José Sharks for løperen Ryan Clowe (30).

Clowe har 101 mål og 271 poeng på 423 NHL-kamper for San José, men har ikke scoret denne sesongen. Han har 11 målgivende på 28 kamper.

Som Zuccarello trives han best på høyre ving.

Kan ta «Zuccas» plass Den 188 centimeter høye, og mer enn hundre kilo tunge Clowe hadde en klausul i kontrakten med Sharks som gjorde at de ikke kunne selge ham uten spillerens godkjenning. 30-åringen hadde valget mellom Vancouver Canucks og Rangers, og valgte sistnevnte.

Etter dagens morgentrening sa Clowe ifølge Andrew Gross, som følger Rangers svært tett for avisa The Record, at han trodde han skulle spille på rekke med Brad Richards og Marian Gaborik.

De to stjernene var rekkekameratene til Zuccarello i sist kamp, og dermed kan en ny rolle være i vente for nordmannen. På førsterekka spiller kaptein Ryan Callahan på høyreving, så det kan ligge i kortene at Zuccarello flyttes ned til tredjerekka. Det vil i tilfelle bety mindre spilletid, og ikke minst mindre gode rekkekamerater.

Clowe tjener rundt 20 millioner kroner i året, og det er tvilsomt at Rangers henter en så dyr spiller for å bruke ham i tredjerekka.

- Vi er veldig glade for at vi har hentet Ryan. Han er en unik kombinasjon av størrelse, ferdigheter og tøffhet. Han er en leder og har en personlighet som gjør ham til en glimrende tilvekst for oss, både på og av isen, sa Rangers' general manager Glenn Sather ifølge ESPN etter at overgangen var i orden.

Elendig sesong Rangers ligger for tida på 8. plass i den østlige serien i NHL, som gir den siste sluttspillplassen. Laget har flere høyt betalte stjerner, og sesongen så langt betegnes som en fiasko.

De har bare scoret 82 mål på 35 kamper, færrest i hele NHL.

Zuccarello ble hentet inn i et forsøk på å styrke angrepsspillet, men allerede nå har Rangers hentet inn en som kan spille i samme posisjon.

NY KONKURRENT: Ryane Clowe (t.h.) er klar for New York Rangers. Foto: Jason Franson / AP / NTB Scanpix
NY KONKURRENT: Ryane Clowe (t.h.) er klar for New York Rangers. Foto: Jason Franson / AP / NTB Scanpix Vis mer