ASSIST: Zuccarello Aasen fikk bare tre minutter på isen, men rakk å notere seg for en assist. (AP Photo/Henny Ray Abrams)
ASSIST: Zuccarello Aasen fikk bare tre minutter på isen, men rakk å notere seg for en assist. (AP Photo/Henny Ray Abrams)Vis mer

Rangers holder liv i sluttspilldrømmen

Zuccarello Aasen noterte seg for en assist.

New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen slo nabo New Jersey Devils 5-2 i sin siste grunnseriekamp i NHL lørdag og holdt liv i sluttspillhåpet.

Mats Zuccarello Aasen ble hentet tilbake fra farmerligaen AHL til New York Rangers svært viktige siste kamp i grunnspillet. Oslo-gutten svarte med å levere en assist på Rangers første mål i oppgjøret i Madison Square Garden.

Nordmannen fikk bare litt over tre minutter på isen totalt, og hadde sitt siste bytte tidlig i 2. periode, men klarte likevel å være delaktig i framspillet til 1-1-målet.

Chris Drury avsluttet angrepet som ga utligning bare minuttet etter at Devils Nick Palmeri hadde sendt gjestene i en tidlig føring.

Ilja Kovaltsjuk sørget for at Rangers likevel lå under etter første periode da han scoret et flott mål i det siste minuttet av perioden.

Stengte Men i midtperioden bestemte Rangers svenske målvakt Henrik Lundqvist seg for å stenge buret. Det bidro sterkt til at Zuccarellos lag snudde oppgjøret med tre mål. Wojtek Wolski utlignet til 2-2, før Ryan McDonaugh og Brandon Prust roet hjemmelagets nerver med to nye fulltreffere.

Vinny Prospal ordnet en komfortabel seier til slutt med kveldens femte mål midtveis i tredje periode.

Rangers spenningen avtok likevel ikke. Rangers måtte håpe på hjelp fra Tampa Bay Lightning i kveldskampen mot Carolina Hurricanes (natt til søndag norsk tid). Med seier vil Carolina overta åttendeplassen i Eastern Conference. Den tabellposisjonen er den siste som gir plass i sluttspillet.

Både Tampa Bay og Carolina har vist god form i de siste kampene. Begge lag har kun ett tap på de ti siste kampene, men det er kun Carolina som i realiteten har noe å spille for. Gjestene fra Florida er for lengst kvalifisert for sluttspillet og blir uansett nummer fire i Eastern Conference.

(NTB)