BORTEJUBEL:  New York Rangers måtte slå Tampa Bay på bortebane for å holde liv i finaledrømmen. Det gjorde de på en overbevisende måte. Foto: Mike Carlson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
BORTEJUBEL: New York Rangers måtte slå Tampa Bay på bortebane for å holde liv i finaledrømmen. Det gjorde de på en overbevisende måte. Foto: Mike Carlson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Rangers holdt liv i finaledrømmen

Presset fram en sjuende kamp.

New York Rangers taklet presset og banket Tampa Bay Lightning 7-3 tirsdag kveld. Dermed lever finaledrømmen videre for Mats Zuccarello og lagkameratene.

Rangers lå under 2-3 i kamper og hadde kniven på strupen før tirsdagens oppgjør i Amalie Arena i Tampa. Rangers ledet 2-1 etter første periode, men eksploderte med fem mål i den siste.

Dermed blir det en avgjørende kamp nummer sju i Madison Square Garden i New York fredag kveld.

Stille i hallen Etter noen friske åpningsminutter ble det brått stille i hallen da tremålsscorer Derick Brassard lurte inn pucken under vertenes gode sisteskanse Ben Bishop.

Selv om spillet bølget fram og tilbake, var det Tampa som var farligst frampå - det var bare en glitrende Henrik Lundqvist i Rangers-buret som hindret utligning ved flere anledninger.

Rangers hadde også sine muligheter, og fire minutter før første pause doblet Keith Yandle ledelsen da han klinket pucken inn via stolpen.

Men Lightning ga seg ikke. To minutter senere snappet Ryan Callahan opp en pasning på blålinjen, og alene med Lundqvist lurte han pucken inn bak svensken med en frekk finte.

Eksplosjon Etter en målløs midtperiode rant målene inn i den tredje. J.T. Miller sørget for 3-1-ledelse allerede etter tre minutter da han dyttet pucken i buret fra kloss hold. Rangers fortsatte å trykke på, og tre minutter senere var det klart for 4-1 ved James Sheppard, mens Brassard var frampå igjen da han satte spikeren i Lightning-kista med 5-1 bare drøye minuttet senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nikita Kucherovs trøstemål like etter var betydningsløst. I overtall et par minutter senere pirket nemlig Rick Nash inn 6-2 for gjestene. Kucherov scoret enda et mål noen minutter senere, men heller ikke det spilte noen rolle. Brassard sørget for hat trick da han satte inn sitt tredje og Rangers' sjuende for kvelden i åpent mål halvannet minutt før sluttsignalet lød.

Etter tirsdagens målorgie står det 3-3 i kamper, og Rangers har virkelig statistikken på sin side foran kamp nummer sju. Blåjakkene har vunnet de siste sju kamp nummer seks og sju i Stanley Cup-sluttspillet.

Zuccarello ute Mats Zuccarello gikk tirsdag glipp av sin 13. strake kamp i sluttspillet etter hjernerystelsen han pådro seg da han fikk en puck i hodet i den femte kampen mot Pittsburgh Penguins i slutten av april.

- Dette tas dag for dag, og han blir stadig bedre, sa Rangers-trener Alain Vigneault før tirsdagens kamp.

27-åringen deltok riktignok på den siste delen av tirsdagens morgentrening, men ifølge lagledelsen er det ingen endring i nordmannens skadesituasjon. Det betyr at han ikke er klarert for nærkontakt i en idrett der nettopp nærkontakt er en vesentlig ingrediens. Han får heller ikke lov til å snakke med mediene, ifølge Ranger Rants

- Han er en viktig del av dette laget. Bare det å ha ham rundt oss er en motivasjonsfaktor, sa Lundqvist før tirsdagens kamp.

(NTB)