<strong>I TRØBBEL:</strong> Den skotske storklubben Rangers varsler at de snart vil sette seg under administrasjon. Foto: David Moir, Reuters/Scanpix
I TRØBBEL: Den skotske storklubben Rangers varsler at de snart vil sette seg under administrasjon. Foto: David Moir, Reuters/Scanpix Vis mer

Rangers kan bli satt under administrasjon

I store pengeproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rangers er i store økonomiske vanskeligheter. Det skotske storklubben varsler nå at den er nær ved å bli satt under administrasjon.

Den tradisjonsrike fotballklubben fra Glasgow kan bli nødt til å betale over 440 millioner kroner i skatt dersom de taper en rettssak mot de britiske skattemyndighetene.

Rangers har vunnet den skotske eliteserien hele 54 ganger. Det er skotsk rekord. Klubber er regjerende mester i Skottland, men ligger for tiden på annenplass fire poeng bak erkerivalen Celtic.

Ifølge rapportene fra Skottland har klubben fem dager på seg før den blir nødt til å sette seg under administrasjon. Rangers er en av de mest populære klubbene i Storbritannia og har hatt et tilskuersnitt på over 45 000 denne sesongen.

Å spille i den skotske eliteserien er imidlertid langt mindre innbringende enn i den engelske versjonen, der sponsorinntekter og penger fra salg av TV-rettigheter er langt høyere.

Forretningsmannen Craig Whyte overtok 85 prosent av aksjene i klubben for en symbolsk sum på ett pund i mai i fjor.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer