Rangers kastes ut av skotsk eliteserie

Slutten for «Old Firm».

SLUTTEN FOR «OLD FIRM»: Allerede nå går seks skotske toppserieklubber ut og sier at de kommer til å stemme mot forslaget om å innlemme nye Glasgow Rangers i eliteserien kommende sesong. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB scanpix
SLUTTEN FOR «OLD FIRM»: Allerede nå går seks skotske toppserieklubber ut og sier at de kommer til å stemme mot forslaget om å innlemme nye Glasgow Rangers i eliteserien kommende sesong. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tradisjonsrike Glasgow Rangers var ikke med da den skotske elitserien la fram terminlista for kommende sesong forrige mandag.

Den kriserammede klubben ble satt under administrasjon forrige sesong, og dermed automatisk trukket ti poeng, grunnet ubetalt skatt og annen gjeld. Samtidig fikk klubben heller ikke lisens til å delta i europacupene kommende sesong, og tidligere eier Craig Whyte ble utestengt fra fotballen på livstid.

For to uker siden ble klubben kjøpt opp av et konsortium ledet av tidligere Sheffield United-sjef Charles Green. Deres plan er å overføre klubbens ligalisens til et nystiftet selskap, og å komme seg fri fra gjeldsproblemene gjennom å slå det selskapet som har lisensens konkurs.

Da er de avhengig av støtte fra minst åtte av 12 klubber i toppdivisjonen. Nå har hele seks klubber - St. Johnstone, Aberdeen, Inverness, Hearts, Dundee United og Hibernian - gått offentlig ut og sagt at de kommer til å stemme mot forslaget under et medlemsmøte i serieforeningen 4. juli, melder BBC.

I så fall betyr det at klubben som står med 54 ligatitler i Skottland må søke om å starte helt på nytt i seriesystemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer