Rangers-ledelsen hintet om Zucca-exit

New York Rangers-ledelsen har sendt et åpent brev til fansen hvor de forklarer lagets situasjon. Dermed byttes Mats Zuccarello trolig bort i løpet av februar.

KAN FORSVINNE: Mats Zuccarello kan forsvinne fra Rangers i løpet av denne måneden. Nye uttalelser fra ledelsen tyder på at flere av klubbens stjerner forsvinner. Foto: Abbie Parr/Getty Images/AFP
KAN FORSVINNE: Mats Zuccarello kan forsvinne fra Rangers i løpet av denne måneden. Nye uttalelser fra ledelsen tyder på at flere av klubbens stjerner forsvinner. Foto: Abbie Parr/Getty Images/AFPVis mer

– Vi nærmer oss siste overgangsdag. Vi fokuserer på å få inn unge, konkurransedyktige spillere med bra fart, ferdigheter og karakter. Dette betyr at vi kommer til å miste noen kjente fjes. Karer vi bryr oss om og respekterer, skriver klubbpresident Glen Sather og generalmanager Jeff Gorton i et åpent brev til Rangers-tilhengerne.

Brevet bekreftet de mange spekulasjonene rundt Rangers framtid. Nordmannens framtid i klubben er høyst usikker. Den lille 30-åringen har vokset seg stor i Ranges-drakten under trener Alain Vigneaults ledelse. Toppen kom med en tapt Stanley Cup-finale i 2014.

Nå synes det som om Rangers-ledelsen ikke har særlig tro på årets lag selv om de ligger tre poeng bak en sluttspillplass i øyeblikket. Laget har fire strake tap bak seg og tapt ti av 13 siste kampene.

Stjerner som Rick Nash, Michael Grabner og Brendan Smith er på utgående kontrakter og ligger an til å bli solgt/byttet (tradet) innen fristen 26. februar. Det kan også være snakk om at stjernemålvakt Henrik Lundqvist og lagets kaptein Ryan McDonaugh forsvinner.

Alt handler om penger og hva man kan få igjen for byttene. Man skulle tro at Zuccarello som har vært en av lagets beste poengplukkere de siste sesongene kan være verdt mange gode valg i framtidige draft.

Hvis blir byttet og hvilken klubb han havner i er det for tidlig å si noe om. Ifølge VG sier den svenske ishockeyekspert, Aftonbladets Per Bjurmann, at en klubb som Pittsburgh Penguins burde passe ham bra.

Selv er Zucca frustrert om dagen over alt overgangssnakket.

– Jeg kan bare prate for meg selv. Vi er mennesker og blir påminnet om dette hele tiden. Jeg tenker på det, om dette er den siste kampen for klubben. Jeg skal ikke skylde på det, men det er uroligheter, sa en tydelig misfornøyd Zuccarello til VG onsdag etter å ha tapt 1-6 for Boston Bruins.

(NTB)