Rangers-legenden trekker seg som manager

12 måneders oppsigelsestid.

TAKKER AV: Den tidligere storscoreren Ally McCoist (52) trakk seg mandag som manager for Skottlands mestvinnende fotballklubb, Rangers. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
TAKKER AV: Den tidligere storscoreren Ally McCoist (52) trakk seg mandag som manager for Skottlands mestvinnende fotballklubb, Rangers. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere storscoreren Ally McCoist (52) trakk seg mandag som manager for Skottlands mestvinnende fotballklubb, Rangers.

McCoist scoret i sin tid 382 mål på 649 kamper for Glasgow-laget. Men den siste tiden har det vært spekulert i at fansen har fått nok av ham i managerrollen.

Og mandag kom altså beslutningen.

- Selskapet kunngjør at Alastair McCoist, manager for førstelagstroppen, har sagt opp, skrev Rangers i en børsmelding.

Klubben hadde sammen med byrivalen Celtic dominert skotsk fotball i en årrekke inntil den ble tvangsflyttet ned tre divisjoner på grunn av økonomiske problemer i 2012.

McCoist har 12 måneders oppsigelsestid. Han leverte oppsigelsesvarselet før helga, og ledet laget da de tapte 2-0 mot Queen of the South.

Klubben har store økonomiske problemer, og det er hevdet at de rett og slett ikke har råd til å kvitte seg med ham på vanlig vis.

McCoist forhandlet seg fram til en meget lukrativ avtale da han gikk med på å bli værende som manager da Rangers måtte starte på nytt på nivå 4.

I børsmeldingen, gjengitt av BBC, heter det at årslønna hans i oppsigelsesperioden vil være 750 000 pund, altså omtrent 8 millioner kroner.

Rangers spiller nå på nivå to. Der er laget på annenplass, ni poeng bak serieleder Hearts.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer