Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rangers-legenden trekker seg som manager

12 måneders oppsigelsestid.

TAKKER AV: Den tidligere storscoreren Ally McCoist (52) trakk seg mandag som manager for Skottlands mestvinnende fotballklubb, Rangers. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
TAKKER AV: Den tidligere storscoreren Ally McCoist (52) trakk seg mandag som manager for Skottlands mestvinnende fotballklubb, Rangers. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere storscoreren Ally McCoist (52) trakk seg mandag som manager for Skottlands mestvinnende fotballklubb, Rangers.

McCoist scoret i sin tid 382 mål på 649 kamper for Glasgow-laget. Men den siste tiden har det vært spekulert i at fansen har fått nok av ham i managerrollen.

Og mandag kom altså beslutningen.

- Selskapet kunngjør at Alastair McCoist, manager for førstelagstroppen, har sagt opp, skrev Rangers i en børsmelding.

Klubben hadde sammen med byrivalen Celtic dominert skotsk fotball i en årrekke inntil den ble tvangsflyttet ned tre divisjoner på grunn av økonomiske problemer i 2012.

McCoist har 12 måneders oppsigelsestid. Han leverte oppsigelsesvarselet før helga, og ledet laget da de tapte 2-0 mot Queen of the South.

Klubben har store økonomiske problemer, og det er hevdet at de rett og slett ikke har råd til å kvitte seg med ham på vanlig vis.

McCoist forhandlet seg fram til en meget lukrativ avtale da han gikk med på å bli værende som manager da Rangers måtte starte på nytt på nivå 4.

I børsmeldingen, gjengitt av BBC, heter det at årslønna hans i oppsigelsesperioden vil være 750 000 pund, altså omtrent 8 millioner kroner.

Rangers spiller nå på nivå to. Der er laget på annenplass, ni poeng bak serieleder Hearts.

(NTB)