Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rangers-manageren forlater jobben umiddelbart

McCoist får likevel lønn ut kontraktstiden.

FERDIG I RANGERS: Ally McCoist slutter som trener for den skotske klubben med umiddelbar virkning. Foto: IAN MACNICOL / AFP PHOTO
FERDIG I RANGERS: Ally McCoist slutter som trener for den skotske klubben med umiddelbar virkning. Foto: IAN MACNICOL / AFP PHOTO Vis mer

Ally McCoist er ferdig som manager i Rangers, opplyste den skotske fotballklubben søndag.

52-åringen leverte sin oppsigelse forrige uke, men han hadde 12 måneders oppsigelsestid, og det var opprinnelig enighet om at han skulle lede klubben ett år til. Søndag kom beskjeden om at han forlater jobben umiddelbart.

- Vi vil takke Ally for alt arbeidet han har nedlagt de siste årene, men nå føler vi at det er i alle parters interesse å se framover, skrev klubben i en uttalelse. Det gjøres klart at McCoist fullfører kontraktperioden på «gardening leave», som innebærer at han hever lønn uten å ha noen oppgaver.

McCoists assistent Kenny McDowall overtar som manager resten av sesongen.

Endringen skjer rett før klubbens årsmøte, som ventes å bli en stormfull affære. Rangers er ni poeng bak lederlaget Hearts i mesterskapsserien, og kampen om opprykk til eliteserien vil bli mer enn vanskelig. Klubben har også igjen havnet i alvorlige økonomiske vanskeligheter.

Rangers gikk i 2012 konkurs og gjenoppsto på nivå fire i skotsk fotball. Det var første gang klubben med 54 seriegull spilte utenfor eliteserien i Skottland.

McCoist førte klubben til to opprykk, men har slitt med å få laget til å prestere etter forventningene denne sesongen.

1. februar spiller Rangers mot erkerival Celtic i ligacupens semifinale. Det blir Ronny Deilas første «Old Firm»-derby, men i stedet for McCoist er det McDowall han møter til trenerduell da.

(NTB)