Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rangers og Zucca ut av sluttspillet, men kan være godt nytt for Norge

1-4 i kamper mot Penguins.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drømmen om Stanley Cup-triumf for Mats Zuccarello og New York Rangers er over for denne gangen etter 3-6-tap lørdag og 1-4 sammenlagt for Pittsburgh Penguins.

Rangers var utrolig på hugget og tok tak i kampen direkte. Etter bare 1.02 minutter sendte Rick Nash gjestene i ledelsen etter at Zuccarello hadde holdt pucken inne i sonen.

Ledelsen holdt seg til 9.50 da svenske Carl Hagelin utlignet til 1-1 ved å score sitt første sluttspillmål for Pittsburgh og det første mot Rangers etter overgangen i sommer. Svensken er en god kamerat av Zuccarello.

Det tok ikke lang tid før Rangers var i føringen igjen. Denne gangen var det Dominic Moore som via stangen og skøyta til Patric Hörnqvist utmanøvrerte Matt Murray.

Phil Kessel utlignet til 2-2 med et glimrende håndleddsskudd som suste i mål via Lundqvists spak helt oppe i det høyre krysset.

Raknet I midtperioden hadde Rangers rast fra seg, og Brian Rust fikk all den tid han trengte til å utmanøvrere Rangers-målvakten da han gjorde 3-2. Matt Cullen økte til 4-2 like før kampen var halvspilt. Zuccarello og hans lagkamerater kjempet tappert, men klarte ikke å reise seg igjen denne gangen.

Den lille nordmannen hadde et par gode forsøk, men fikk aldri pucken i mål bak Murray. Etter hvert gikk luften fullstendig ut av Rangers-ballongen.

Symptomatisk for kampen var det at akkurat da Rangers hadde spilt i overtall og bombardert Pittsburgh-målet, kom hjemmelaget på en overgang og Conor Sheary satte 5-2. Rangers klarte stort sett å demme opp for Penguins' stjernerekke, men Rust var vanskelig å stoppe og gjorde 6-2-målet.

Lundqvist overlot målet til Antti Raanta i tredje periode, og Chris Kreider reduserte i tredje periode, men nærmere kom ikke Rangers.

Ute av form? De svenske ishockeyekspertene til Viasat, med blant andre Håkan Södergren, mente at Lundqvist er litt ute av form og ikke like lynkjapp som tidligere. I første kamp mot Penguins fikk den svenske stjernemålvakten kølla til lagkamerat Marc Staal gjennom masken og inn på det høyre øyet. Naturligvis vil ikke NHL-proffer skylde på skader.

Forrige sesong slo Rangers ut Pittsburgh med 4-1 sammenlagt. For to sesonger siden kom laget tilbake fra 1-3 og avanserte med 4-3 sammenlagt.

Dermed avsluttet Zuccarello årets NHL-sesong med 61 målpoeng. Han hadde 26 mål og 35 målgivende pasninger.

Med lørdagen exit kan Zucca også være aktuell for Norge under VM i Russland i mai. Det blir trolig avklart om kort tid.

Pittsburgh Penguins og Sidney Crosby skal ut mot vinneren av Washington Capitals og Philadelphia Flyers i neste runde.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart