Rangers-profilens uvante vei til stjernestatus

Svenske Carl Hagelin er NHLs raskeste.

(Dagbladet): New York Rangers kan i natt utlikne Los Angeles Kings ledelse i Stanley Cup-finalen, etter tapet natt til torsdag.

Mats Zuccarellos lag ledet 2-0 i Staple Center, før vertene kom tilbake og sikret seier i spilleforlengelsen.

2-0-scoringen var signert svenske Carl Hagelin. 25-åringen fikk vist hvilken enorm fart han er kapabel til å oppnå. Det fikk LA-backen Slava Voynov for alvor merke da Hagelin parkerte ham, før han han scoret alene med keeper i undertall.

- Det var i slutten av byttet og jeg visste at Voynov hadde vært lenge på isen og. Da jeg fikk pucken forbi han, skjønte jeg at det var en god mulighet, sier Hagelin til svenske Expressen.

Reiste til USA som 17-åring Med 11 poeng så langt i sluttspillet har svensken stått fram som en av Rangers viktigste spillere. Bare tre spillere har plukket med seg flere målpoeng enn svensken innad i laget.

Hagelin som i vinter var med på å vinne OL-sølv med «Tre Kronor» tok en usvensk vei til verdens tøffeste hockeyliga. Mens de fleste svensker går gradene i egen klubb, før de blir draftet, tok Hagelin en snarvei. I 2007 ble han draftet av Rangers, det var slutten på svenskeoppholdet for denne gang.

Han reiste
over til USA for å spille for Michigan Wolverines, som aldri tidligere hadde hatt en svenske i troppen før. Før USA-oppholdet gikk han gradene hos Södertälje. I Michigan tilbragte han fire sesonger før Rangers plukket han opp.

Hagelin rakk aldri å debutere for Södertäljes A-lag, fram til i fjor. Under NHL-lockouten dro han tilbake til moderklubben. Hjemme i Sverige fikk han med seg åtte kamper.

Inne i sin tredje sesong med Rangers kan han være med på å vinne Stanley Cup med klubben, som ikke har vunnet siden 1994.

Raskest i ligaen At Hagelin er en av ligaens raskeste spillere er det ingen tvil om. Forrige gang det ble arrangert en «All Star Skills Competition» tilbake i 2012, vant svenske Hagelin.

25-åringen har jobbet mye puckhåndtering i høy fart.

- Det nytter ikke å bare ha farten. Man må kunne håndtere pucken også. Jeg har jobbet mye med det på trening de siste årene. Det finnes mange raske spillere, men det handler om å få med seg pucken og. Derfor kjører jeg full fart hver eneste trening, forteller Hagelin til Expressen.

Han var frustrert etter onsdagens tap. Likevel var det ingen knekk for selvtilliten, for Rangers har ligget under flere ganger i dette sluttspillet, og kommet tilbake.

- Hele året har vi kommet sterkere tilbake etter tap. Vi tenker ikke på det som har skjedd. Vi tenker bare på neste kamp, forteller svensken.