Rangers rotet bort gullet

Celtic er seriemester i Skottland for tredje år på rad.

(Dagbladet.no): Utgangspunktet foran den siste serierunden i Skottland var enkelt: Ved samme kamputfall, måtte Rangers score fem mål mer enn Celtic for å gjenerobre ligatittelen som har vært i erkerivalens eie siden 2006.

For inntil kort tid siden var imidlertid dette et utenkelig scenario. På det meste hadde blåtrøyene fra Glasgow sju poengs ledelse på «Old Firm»-rivalen og en kamp mindre spilt, og var i ferd med å styre sikkert inn mot ligamesterskap nummer 52.

I stedet har feilskjærene kommet for Walther Smiths menn, mens Celtic på sin side har spurtet sterkt.

- For seks eller sju uker siden, trodde ingen på oss. Det føles godt å ha motbevist dem. Det finnes ikke noe bedre, sa kaptein Stephen McManus ifølge NTB etter at gullet var i boks.

Tredje strake

Med Rangers-tap og Celtic-seier, er det Gordon Strachans disipler som kan juble for de grønne og hvites tredje strake seriemesterskap. Tittelen gjør også Strachan historisk da han er den tredje manageren i klubbens ærerike historie som har vunnet ligaen tre år på rad.

- Jeg har en gjeng med karer som trodde på meg, og jeg trodde på dem. Jeg mener virkelig at dette er en av mitt livs største kvelder. Spillerne har vært under stort press hele sesongen, jublet Strachan ifølge NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette var det 42. ligagull som finner veien til pokalskapet til «The Bhoys».

Rangers rotet bort gullet

Helsvart avlutning

Rangers toppet en helsvart periode med 0-2 tap borte mot høyst overkommelige Aberdeen. Lee Miller og Darren Mackie scoret målene på Pittodrie. Og som om ikke det var nok, ble spissen Nacho Novo utvist etter en stygg takling mot hjemmelagets Stuart Duff.

Dermed er ligacupen Rangers\' eneste sølvtøytilvekst denne sesongen etter at også UEFA-cupfinalen endte i tap mot russiske Zenith. Til helgen får man imidlertid en mulighet til å berge noe av stumpene når laget møter førstedivisjonslaget Queen of the South på Hampden Park i Glasgow.

- Vi har ikke tid til å synes synd på oss selv, påpekte Rangers-forsvarer Christian Dailly.

Vennegoor avgjorde

På Tannadice i Dundee ble det derimot pokaljubel da mannen med det lange navnet, Jan Vennegoor of Hesselink, ekspederte Paul Hartleys hjørnespark i mål med hodet drøye kvartert før slutt, og sørget for 1-0 seier mot Dundee United.

For Celtic var det en spesiell og emosjonell kamp, da den ble spilt bare to dager etter at tidligere spiller og manager Tommy Burns ble stedt til hvile.

FORTVILELSE: Ansiktsuttrykket til kaptein Barry Ferguson illustrerer skuffelsen over at Rangers forspilte muligheten til å bli seriemester i Skottland. Foto: Reuters/Scanpix
FORTVILELSE: Ansiktsuttrykket til kaptein Barry Ferguson illustrerer skuffelsen over at Rangers forspilte muligheten til å bli seriemester i Skottland. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
LUFTIG: Celtic-spiss Jan Vennegoor of Hesselink er fryktet for sitt hodespill. Mot Dundee United viste han hvorfor med et matchvinnendehodestøt.
GULLJUBEL: Jan Vennegoor of Hesselink kan slippe jubelen løs i visshet om at det går mot gull etter scoringen hans mot Dundee United.
SÅ RØDT: Nacho Novo toppet en nitrist Rangers-dag med rødt kort like før slutt mot Aberdeen.