HATTRICK: Rangers' Lee McCulloch scoret tre mål i kampen som sikret opprykk til nivå to i skotsk fotball. Foto: REUTERS/David Moir
HATTRICK: Rangers' Lee McCulloch scoret tre mål i kampen som sikret opprykk til nivå to i skotsk fotball. Foto: REUTERS/David MoirVis mer

Rangers sikret opprykk med åtte kamper igjen av sesongen

Klare for nivå to i Skottland.

Lee McCulloch gjorde hattrick da Rangers slo Airdrie 3-0 og sikret opprykk fra skotsk 1. divisjon fotball onsdag.

Dermed er annen etappe i den tidligere storklubbens klatring tilbake til eliten fullført. Over 41.000 tilskuere på Ibrox så laget sikre seg 26 poengs forsprang på serietoer Dunfermline med åtte kamper igjen å spille.

Det er det tidligste en skotsk serievinner er kåret siden Partick Thistle ble mester i gamle 2. divisjon i mars 1976.

Rangers havnet i skifteretten i februar 2012 som følge av ubetalte skatteregninger, og klubben ble slått konkurs i juni samme år. Klubben med 54 seriemesterskap måtte starte om igjen på nivå fire.

McCulloch var en av en liten håndfull spillere som valgte å følge klubben ned, og det var passende at han scoret målene som sikret opprykk nummer to.

Rangers-kapteinen scoret de to første målene på straffespark, og han fullførte sitt hattrick med et spillemål i slutten av første omgang.

Rangers har avgitt bare fire poeng i serien så langt i sesongen. Klubben spiller mandag omkamp mot Albion Rovers i kvartfinalen i den skotske cupen.

Neste sesong spiller Rangers i den skotske mesterskapsserien, der målet er opprykk til eliteserien.

(NTB)