Rangers-sjefen skryter voldsomt av Zuccarello

Nå får nordmannen hvile mens fem rivaler sendes til AHL.

LEVERTE IGJEN: Mats Zuccarello Aasen leverte tre målgivende pasninger, men klarte ikke å hindre tap for Shawn Matthias og Florida Panthers. Etter kampen fikk nordmannen likevel masse skryt av sjefen.Foto: SCANPIX/Christopher Pasatieri/Getty Images/AFP
LEVERTE IGJEN: Mats Zuccarello Aasen leverte tre målgivende pasninger, men klarte ikke å hindre tap for Shawn Matthias og Florida Panthers. Etter kampen fikk nordmannen likevel masse skryt av sjefen.Foto: SCANPIX/Christopher Pasatieri/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen hadde assist på alle målene til New York Rangers i 3-4-tapet for Florida Panthers i NHL i natt.

På pressekonferansen etter kampen vanket det storskryt fra trener John Tortorella.

- Han gjør noen veldig bra ting i dag, han gjør pasninger som bare noen få spillere klarer å se. I tillegg konsentrerer han seg knallhardt om den defensive delen av spillet, sier Rangers-sjefen, via NHL.com.

- Vi kan snakke lenge om straffeslagene hans, men han har bragt mye til denne klubben. Han blir stadig bedre. Det jeg liker med ham er at han føler han fortjener å være her. Han vet han er en god spiller. Det er en ganske forfriskende ting å se i en fyr som kommer hit fra et annet land, sier Tortorella.

Sanker poeng
23-årige Zuccarello Aasen har imponert stort i Rangers-trøyen den siste tiden.

Nordmannen har plukket 11 poeng på 17 kamper, og med fire fulltreffere på de fire siste straffeslagene har Zuccarello også fått et rykte som en sikker mann å ha med seg inn i forlengningen.

I går var imidlertid ikke 23-åringens målgivende pasninger nok.

Drøyt åtte minutter før full tid avgjorde Mike Weaver for gjestene fra Florida da skuddet hans gikk via ryggen til Artem Anisimov og i en bue over keeper Henrik Lundqvist.

- Kjedelig. Men sånn er ishockey noen ganger. Det er ikke så mye å gjøre med det, sier Zuccarello Aasen til NTB.

Han mener Rangers hadde fortjent å vinne.

- Jeg synes vi dominerte kampen, men hele tiden gikk pucken deres vei. De fikk altfor enkle mål, sier Løren-gutten.

- Vi kom hjem sent i natt (til tirsdag), og det tok lang tid før vi fikk i gang beina. Vi begynte ganske langsomt, sier Zuccarello.

Sendes ikke til AHL
Zuccarello ble kåret til kampens tredje beste spiller mot Florida Panthers, og etter kampen fastslo trener John Tortorella at nordmannen forblir i NHL minst en uke til.

Fem andre spillere sendes ned til AHL og Connecticut Whale (Michael Del Zotto, Kris Newbury, Chad Kolarik, Brodie Dupont, Jevgenij Gratsjev) for å spille to kamper, mens resten av Rangers-laget får en ukes hvile i forbindelse med helgas All Star-kamp.

Tortorella vil foreløpig ikke love hvor lenge Zuccarello kan føle seg trygg.

- Det er så mange ting å tenke på med skader osv, så jeg kan ikke se så langt fram i tid, sier treneren.

- Men han skal ikke ned med de nevnte gutta nå. Han har spilt mye hockey for oss, så per nå har han fortjent en pause her. Så får vi se hva som skjer når folk er skadefrie og vi kommer tilbake mot slutten av måneden, sier Tortorella.

Bonus og tillit
Med prestasjonsbaserte bonusavtaler er nordmannen under press til å prestere for Rangers, for klubben må ut med mer lønn så lenge Zuccarello er i NHL-stallen.

NHL-klubbenes sportsdirektører har strenge budsjetter å forholde seg til, men så lenge Zuccarello viser den formen han er i nå, er pengene brukt på ham vel anvendt.

Ifølge nettstedet nhlnumbers.com har Mats Zuccarello Aasen gjort seg fortjent til 90 000 dollar (rundt 500 000 kroner) i bonus hittil på sine 107 medregnede dager i Rangers' stall.

Det kommer på toppen av grunnlønna, som er på 900 000 dollar i året ifølge spillerforeningen NHLPAs lister.

STRENG: John Tortorella styrer Rangers med hard hånd, men skåner Zuccarello fra degradering foreløpig.Foto: SCANPIX/AP/Bill Kostroun
STRENG: John Tortorella styrer Rangers med hard hånd, men skåner Zuccarello fra degradering foreløpig.Foto: SCANPIX/AP/Bill Kostroun Vis mer