Rangers skylder Hallvar Thoresen 180 000 etter City-overgang

- Har aldri sett et øre fra dem.

KREDITOR: Hallvar Thoresen er en av 276 som den kriserammede storklubben Rangers skylder penger.   Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
KREDITOR: Hallvar Thoresen er en av 276 som den kriserammede storklubben Rangers skylder penger. Foto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Administratorene som for tiden styrer Rangers offentliggjorde i går lista med folk som har krav utestående i den gjeldsrammede storklubben.

276 navn står på lista, her offentliggjort i Daily Record, og ett av dem leder til Norge: Hallvar Thoresens speiderselskap Nordic Scouting skyldes 20 000 pund, eller i overkant av 180 000 kroner.

- Ja, det stemmer. Det gjelder en jobb jeg gjorde for dem i forbindelse med overgangen til Skogsrud-tvillingene, sier Thoresen til Dagbladet.

Fem-seks rapporter
Ungguttene Tom Even og Kim Eugen Skogsrud gikk fra Manchester City til Rangers i mai i fjor, og NRK-eksperten satte sammen en rapport for skottene før det ble klart, som han har gjort flere ganger.

- Jeg har god kontakt med Billy McLaren, som er sjefsspeider der, og har laget rapporter for ham før, sikkert en fem-seks stykker. Men jeg har aldri sett et øre av pengene jeg skulle hatt, sier Thoresen.

Enorm gjeld
Han forteller at advokat Ole Petter Drevland har hatt kontrollen med kravet, og sier det er lenge siden han har tenkt på det.

- Men 180 000 kroner er mye penger, det er klart, også i og med at mye av det er rene kostnader for meg, sier Thoresen til Dagbladet.

Gjelden til Thoresen er nok blant de mindre av Rangers' problemer om dagen, ettersom kreditorlista totalt forteller om en utestående gjeld på over 1,2 milliarder kroner.

Klubben skylder over 500 millioner kroner til de ulike kreditorene, i tillegg til potensielt 725 millioner kroner de må ut med om de taper en pågående tvist med skattemyndighetene.