Rangers slått ut

Henning Berg har spilt sin siste europacupkamp. Panathinaikos knuste håpet med 3-1-seier.

Rangers måtte ha poeng mot grekerne hjemme på Ibrox for å ta 3. plassen som ville gi 3. rundekamp i UEFA-cupen. Det så lyst ut da Michael Mols ga laget en fortjent ledelse da han nikket ballen i mål i det 28. minutt.

Hjemmelaget dominerte kampen i første omgang og hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men litaueren Raimondas Zutautas utlignet med et langskudd på gjestenes eneste ordentlige sjanse i omgangen.

Rangers lå fortsatt an til videre europacupspill, men nå spilte laget nervøst og overlot initiativet til Panathinaikos. Mikhalos Konstantinou skjøt i stolpen for gjestene i det 59. minutt, og bare tre minutter senere sendte Angelos Basinas et nytt langskudd i nettet.

Dermed gikk Rangers-spillet fra å være nervøst til å bli desperat. Manager Alex McLeish sendte Egil Østenstad innpå de siste 20 minuttene, men verken han eller de andre spissene greide å skape stort.

I stedet knuste Konstantinou håpet med sin 3-1-scoring ti minutter før slutt.

Henning Berg spilte hele kampen. Han legger opp ved sesongslutt og har dermed spilt sin siste europacupkamp.

(NTB)

SISTE GANG: For siste gang feiret Henning Berg (t.h.) scoring i europacupen. Michael Mols scoret 1-0 for Rangers, og Capucho (t.v.) og Berg gratulerer. Men Rangers tapte 1-3 hjemme mot Panathinaikos.