Rangers slo Fiorentina på straffer

Vieri skjøt over.

(Dagbladet.no): Fiorentina - Rangers 0-0, sammenlagt 0-0, 2-4 på straffer.

Etter tilsammen 210 målløse minutter pluss tillegg måtte Fiorentina og Rangers ut i straffekonk for å avgjøre hvem som skulle møte Zenit i Uefa-cupfinalen i Manchester.

Som i første møte i Skottland, var Fiorentina dominerende i banespillet, men ineffektive foran mål.

Fiorentina har vært gjennom to straffesparkkonkurranser tidligere i turneringen, men denne gangen var det skottene som var sterkest fra ellevemeteren.

Slik ble det avgjort

0-0: Rangers-kaptein Barry Ferguson startet med å plassere ballen opp til venstre. Fiorentina-keeper Sebastien Frey gikk ned til samme side, men fikk strukket opp armen og reddet. En stor keeperprestasjon.

1-0: Zdravko Kuzmanovic satte sikkert Fiorentinas første straffe nede i venstre hjørne.

1-1: Steven Whittaker banket Rangers\' andre straffe opp i nettaket midt i målet.

AVGJØRELSEN: Nacho Novo satte straffen nede til høyre og så Sebastien Frey kaste seg motsatt vei. Dermed var Rangers klare for finalen i Uefa-cupen. Foto: Fabrizio Giovannozzi, AP/Scanpix
AVGJØRELSEN: Nacho Novo satte straffen nede til høyre og så Sebastien Frey kaste seg motsatt vei. Dermed var Rangers klare for finalen i Uefa-cupen. Foto: Fabrizio Giovannozzi, AP/Scanpix Vis mer

2-1: Riccardo Montolivo satte ballen høyt og litt til venstre, mens Rangers-keeper Neil Alexander gikk motsatt vei.

2-2: Sasa Papac var iskald da han trillet Rangers\' tredje straffe inn midt i mål. Men hadde han skutt hardere hadde kanskje ikke Frey rukket å kaste seg unna.

2-2: Fabio Liverani satte Fiorentinas tredje straffe ned til høyre, men Alexander reddet.

2-3: Brahim Hemdani så ut til å treffe litt ureint på ballen, men straffe nummer fire fra Rangers gikk da til slutt inn ved venstre stolperot. Frey lå i det andre hjørnet.

2-3: Dermed gikk Christian Vieri fram som den første av Fiorentinas skyttere med virkelig stort press på seg. Det taklet veteranen dårlig, og satte ballen godt over mål.

2-4: Nacho Novo kunne avgjøre for Rangers, og lyktes med det da han satte ballen sikkert nede til høyre.

Rangers slo Fiorentina på straffer
SKJØT OVER: Veteraninnbytter Christian Vieri var den eneste som skjøt utenfor i straffekonken. Det kostet Fiorentina finaleplassen.