Rangers sterkest i norsk NHL-duell da Zucca slo til med to assist

Triumferte mot Andreas Martinsen og co.

JUBEL: New York Rangers og Mats Zuccarello går inn i det nyet året med en god følelse. Foto: Chenoy-USA TODAY Sports
JUBEL: New York Rangers og Mats Zuccarello går inn i det nyet året med en god følelse. Foto: Chenoy-USA TODAY SportsVis mer

Nyttårsaften var det duket for en norsk duell i NHL da Mats Zuccarellos New York Rangers gjestet Andreas Martinsens Colorado Avalanche. Zuccarello bidro med to assist i bortelagets 6-2-seier.

Riktgnok var det Avalanche ved Cody McLeod som scoret først. Vertene tok ledelsen 1-0 etter litt mindre enn to minutter på isen. Fire minutter senere noterte Zucca seg for sin første assist da Chris Kreider utlignet.

Etter ytterligere ti minutter bisto nordmannen igjen da Kreider satte sitt andre mål og sendte New York Rangers i førignen. Den ledelsen ble kortvarig, og Blake Comeau sørget for at lagene gikk til pause med to mål hver.

Halvveis i midtperioden gikk J.T. Miller alene, og Rangers gikk opp i 3-2. Fem minutter senere var det nok en gang Kreider som var sist på pucken og fullførte sitt hattrick. Den siste perioden fulgte samme mønster som den andre. J.T. Miller la på til 5-2 halvveis, mens det var Jimmy Vesey som fastsatte sluttresultatet til 6-2.

Zuccarello fikk snaut 20 minutter på isen, mens Martinsen måtte nøye seg med litt under seks. Mens førstnevnte altså noterte seg for to assists, satte Martinsen et annet spor etter seg i statistikken. Han endte opp med to minutters utvisning etter å ha sendt Ryan McDonagh hardt inn i vantet i andre periode.

Lundqivst-rekord

Rangers er i meget god form om dagen. New York-laget har tatt poeng i 12 strake kamper (9-3-0). Kampen ble en stor milepæl for den svenske målvaktlegenden Henrik Lundqvist. Seieren var hans 390. i NHL. Dermed slo han Dominik Haseks seiersrekord for en europeiskfødt målvakt.

- Hasek har alltid vært til stor inspirasjon for meg. Jeg hadde plakater av ham på veggen da jeg var liten, og jeg fulgte nøye med på spillet hans. Jeg prøvde meg på det han gjorde på isen. Det betyr mye for meg først å tangere rekorden, for så å slå den, sa Lundqvist.

For Colorado Avalanche bare fortsetter nedturen. Martinsens lag har ti strake hjemmetap.

- Vi gjør alltid noe nytt hver kveld for å skyte oss selv i foten. Nok ett tap. Jeg vet ikke hva mer jeg skal si. Vi er nødt til å spille helt perfekt om vi skal vinne en kamp for tiden. Er vi bare nesten perfekt, er vi ikke i stand til vinne, sa Avalanches Matt Durchene.

New York Rangers skal tirsdag spille hjemme mot Buffalo Sabres, mens Avalanche reiser til Canada for å møte Vancouver Canuks dagen før.

(©NTB)