Rangers straffes for salmesang?

Politiet måtte gripe inn da Rangers-spillere søndag sang salmer i garderoben etter ligacupseieren i skotsk fotball, skriver Glasgow-avisa Daily Record. I byen er det bekymring for at religiøse motsetninger igjen vil gjøre forholdet mellom byens fotballtilhengere betent.

Spillerne fra den protestantiske klubben sang salmer som i Glasgow symboliserer protestantisk makt, deriblant omstridte The Sash, for å feire seieren i finalen som ble spilt på banen til den katolske erkerivalen Celtic.

Celtic har i senere år gjort vellykkede grep for å fremme forståelse og toleranse mellom de ulike trosretningene, og Rangers har fulgt opp - blant annet ved å kjøpe flere katolske spillere.

Rangers, som inntil 1989 aldri hadde hatt en katolikk i stallen, har de siste årene blitt riktig så kosmopolittisk. Det var bare fire skotter blant de 14 som spilte finalen mot St. Johnstone.

- Med så få skotter i laget skulle man tro at de ville klare å f eire uten å synge slike sanger. De sang så høyt at de forstyrret tv-intervjuer i korridoren utenfor, sa et vitne.

Salmesangen er rapportert inn for Skottlands fotballforbund, og klubben kan komme til å bli straffet.

Det er ikke første gang Rangers-spillere har oppført seg dårlig i forbindelse med ligacupfinaler på Celtic Park. I 1996 skjedde tre omstridte episoder før og etter finalen mot Hearts.

Noen minutter før avspark kom Paul Gascoigne stormende inn i VIP-losjen i Rangers-drakt, ba om en dobbel whisky og tømte den rett ned. Så gikk han på banen og scoret to ganger i Rangers' 4-3-seier.

Etter kampen urinerte flere Rangers-spillere i boblebadet, og sang The Sash. Da slapp klubben unna med en advarsel.

(NTB)