Rangers sviktet av hjemmebane

Liten tue veltet Rangers mesterliga-drøm.

(Dagbladet.no):  Rangers-Lyon 0-3 (0-1)

Celtic-fansen koser seg sikkert ekstra mye over avansementet til åttendedelsfinalene Champions League. Erkerival Rangers feilet nemlig da det gjaldt som mest hjemme på Ibrox, og det var en ujevn gressmatte med på å sørge for.

Da Rangers-spiss Jean Claude Darcheville enkelt skulle trille ballen i det sørgelig ubevoktede nettet fra to meter, spratt ballen på uforklarlig vis i tverrliggeren og over. Reprisen avdekket imidlertid at ballen forlot bakken med noen små centimetre rett før Darcheville satte foten på den.

Da stod det 0-1 med drøye ti minutter igjen på kampuret.
Uavgjort ville ha berget avansement for Rangers.

Det blir neppe noen hyggelig konfrontasjon mellom Darcheville og banemannen på Ibrox om de to skulle møtes på et eventuelt julebord. Men franskmannen som var tilbake fra skade, var ikke definitivt ikke uklanderlig. Kaptein og tilrettelegger Barry Fergusons pasning var på det nærmeste ferdigscoret. Tue eller ikke tue.

Ubarmhjertige kontringsmål

Med marginene på sin side, tente Lyon til, og utnyttet nådeløst to av kontringsmulighetene som nødvendigvis bød seg da Rangers presset på for en utligning på utsøkt vis. Begge ganger med snart 20 år gamle Karim Benzema som eksekutør.

Først utnyttet Fabio Grosso at Rangers-forsvaret småsov i forbindelse med et dobbeltbytte hos gjestene. Venstrebacken slo en høy pasning i bakrom som dalte ned på foten til Benzema. Alene med McGregor trillet han ballen med fransk arroganse under en utrustende keeper.

JUBLET FOR AVANSEMENT: Lyon måtte vinne, og infridde. Da kan det feires. Foto: AP/Scanpix
JUBLET FOR AVANSEMENT: Lyon måtte vinne, og infridde. Da kan det feires. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det var en scoring en måljeger verdig og game over for fortvilte skotter.

Kampens store prestasjon skulle imidlertid Benzema stå for like etter da han tok med seg ballen omtrent fra midtstreken og forserte fremover. To ryggende Rangers-forsvarere ble totalt utmanøvrert av en lekker tyngdeoverføring, og med tid og rom i massvis hamret supertalentet til med storslegga fra rundt 20 meter, og ballen føk i nettmaskene helt inne ved lengste stolpe. En vidunderlig scoring.

Banens gigant  

Benzema var tidvis et angrep alene i andreomgang, og kunne notert seg for ytterligere én scoring da han kom alene mot McGregor, rundet ham enkelt og skulle trille ballen i det åpne målet. Han hadde imidlertid ikke regnet med at hjemmelagets Steven Whittaker hadde begitt seg ut på kveldens mest sugende returløp. Dermed endte det med to for Lyons nummer 10.

Også ved den første scoringen som kom allerede etter 16 minutter, var Benzema sentral. Han mottok en nydelig stikker fra Ben Arfa, dro med seg ballen inn i feltet og avsluttet langs bakken fra litt for spiss vinkel.

McGregor klarte imidlertid ikke holde det ikke altfor harde skuddet i fast grep, og sendte returen rett i beina på Sidney Govou som hadde en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål bak en utspilt keeper.

Fortjent seier

Det endte til slutt 0-3 på Ibrox i en kamp Lyon kontrollerte nærmest fra start til slutt. Hjemmelaget løftet seg noen hakk i andre omgang, men når sjanser som Darcheville behandles på slepphendt vis, blir det mager uttelling på europeisk toppnivå.

Dermed blir det UEFA-cup på Rangers til sannsynlig skadefro forlystelse for Celtic.

PS!
For Jean Claude Darcheville endte kvelden i total misære. Ett minutt på overtid kokte det over etter en duell med Kim Källström, og Rangers-spissen både stemplet og slo etter svensken. Dommer Lubos Michel dro resolutt opp det røde kortet fra baklomma, og Darcheville må dermed sone karantene når lagkameratene skal ut på nye europeiske tokt i vinter.

Rangers sviktet av hjemmebane
<B>UTSLÅTT:</B> Steven Whittaker og Rangers sløste bort et godt utgangspunkt, og endte i UEFA-cupen.
<B>TOMÅLSSCORER:</B> Karim Benzema (t.v.) roet frynsete Lyon-nerver med to scoringer mot slutten.