Rangers til finalen med antifotball?

Nå er sjefen lei av mobbinga.

- Antifotball, mente Lionel Messi om Rangers spillestil. Rangers-trener Walter Smith bryr seg lite om kritikken før finalen i UEFA-cupen.

Rangers er i sin første europacupfinale på 36 år. Onsdag venter russiske Zenit St. Petersburg i UEFA-cupfinalen på City of Manchester stadion.

Skottene kom inn i UEFA-cupen i 16-delsfinalen etter at laget endte på tredjeplass i sin mesterligagruppe. På vei til finalen har laget slått ut Panathinaikos, Werder Bremen, Sporting Lisboa og Fiorentina.

Irritert Smith

Men den effektive kontringsfotballen til Rangers har ikke vært like populær hos alle motstanderne. Barcelona-stjernen Lionel Messi beskyldte Rangers for å spille «antifotball» etter at lagene møttes i mesterligaen i fjor høst.

Rangers-sjef Walter Smith forstår ikke kritikken.

- Jeg er blitt fortalt at Rangers spiller antifotball eller dårlig fotball. Hvis vi er så dårlige, hvorfor klarer ikke de lagene som sier dette å slå oss? Hvis de er så gode, burde de ta en titt på seg selv og stille seg det spørsmålet. Jeg håper de sier det samme om oss torsdag morgen når vi er UEFA-cupmestere, sier Smith syrlig.


Få mål

Rangers har bare 5-4 i målforskjell etter at laget kom inn i UEFA-cupen. Zenits kaptein Anatolij Tymostsjuk synes likevel Rangers fortjener finaleplassen.

- De scorer ikke så mange mål, men slipper også inn svært få mål. Ingen lag kommer til finalen uten å fortjene det, sier Tymostsjuk.

BRYR SEG IKKE OM KRITIKKEN: Nacho Novo feirer en av sine to scoringer i 3-1-seieren mot Dundee United lørdag. Rangers jakter fire titler og bryr seg ikke om kritikk før onsdagens UEFA-cupfinale. Foto: REUTERS
BRYR SEG IKKE OM KRITIKKEN: Nacho Novo feirer en av sine to scoringer i 3-1-seieren mot Dundee United lørdag. Rangers jakter fire titler og bryr seg ikke om kritikk før onsdagens UEFA-cupfinale. Foto: REUTERS Vis mer

Zenit på sin side har scoret 14 mål siden 16-delsfinalen og er blitt rost opp i skyene for sin spillestil. Favorittene Bayern München røk 1-5 sammenlagt for russerne, etter å ha blitt knust 4-0 i returoppgjøret.

- Vi kan spille fin fotball, og vi må vise det igjen. Men det er kun én kamp, og alt kan skje, sier Zenit-forsvarer Fernando Ricksen, som spilte seks sesonger for Rangers.

Blåtrøyene har allerede vunnet ligacupen, kjemper om gull i den skotske eliteserien og er også klar for FA-cupfinale. Mens Zenit har fått alle sine seriekamper utsatt til etter EM, er Rangers inne i et knalltøft program. Onsdagens finale er den første av fem avgjørende kamper på 11 dager.

(NTB)

<B>MR. ANTIFOTBALL?:</B> - Hvis vi er så dårlige, hvorfor klarer ikke de lagene som sier dette å slå oss? spør Rangers-sjef Walter Smith.