FØRSTE STIKK: En scoring av Dominic Moore sent i tredje periode ga New York Rangers en perfekt start på semifinale i NHL-sluttspillet. Første kamp mot Tampa Bay Lightning endte med 2-1-seier. Foto: Adam Hunger-USA TODAY Sports
FØRSTE STIKK: En scoring av Dominic Moore sent i tredje periode ga New York Rangers en perfekt start på semifinale i NHL-sluttspillet. Første kamp mot Tampa Bay Lightning endte med 2-1-seier. Foto: Adam Hunger-USA TODAY SportsVis mer

Rangers tok første stikk i sluttspill-semifinalen

Og Zucca «gjør alt med unntak av å gå på skøyter».

En scoring av Dominic Moore sent i tredje periode ga New York Rangers en perfekt start på semifinale i NHL-sluttspillet. Første kamp mot Tampa Bay Lightning endte med 2-1-seier.

Derek Stepan ble matchvinner og den store helten da Rangers sikret seg semifinalebillett i den sjuende og avgjørende kampen mot Washington Capitals i kvartfinalen. Lørdag spilte 24-åringen igjen en av hovedrollene hjemme i Madison Square Garden.

Kampen mot Tampa Bay Lightning var målløs inntil bare 12,7 sekunder gjensto av 2. periode. Da dukket Stepan opp foran mål og kriget inn det viktige ledermålet.

Snaue sju minutter ut i tredje periode kom Tampa Bay Lightning à jour i målprotokollen. Tsjekkiske Ondrej Palat sto bak målet som kom i overtallsspill.

Med to minutter og 25 sekunder igjen av ordinær tid falt avgjørelsen i Madison Square Garden. Kevin Hayes gjorde forarbeidet og kunne jublende konstatere at lagkamerat Dominic Moore satte inn seiersmålet.

Dermed leder Rangers 1-0 i semifinaleserien som spilles best av sju kamper.

Mats Zuccarello var heller ikke lørdag på isen for hjemmelaget. Zuccarello har måttet ta en ufrivillig pause etter at et skudd fra lagkamerat Ryan McDonagh traff ham i hodet i slutten av april.

Det er ikke kjent når 27-åringen er tilbake på isen, men fredag bekreftet trener Alain Vigneault at Zuccarello er i aktivitet i klubbens treningsrom. På en pressekonferanse opplyste Rangers-sjefen at nordmannen «gjør alt med unntak av å gå på skøyter».

Neste kamp spilles natt til tirsdag norsk tid, også den i New York. I den andre semifinalen møtes Anaheim Ducks og Chicago Blackhawks første gang søndag.

(NTB)