Rangers tør ikke fyre opp Rooney

Og sir Alex angrer ikke Rooney-vraking.

ROONEY-MOBBING: Everton-fansen gjorde narr av Wayne Rooney med oppblåsbare sexdokker, selv om Manchester United-spissen ikke spilte på lørdag. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA
ROONEY-MOBBING: Everton-fansen gjorde narr av Wayne Rooney med oppblåsbare sexdokker, selv om Manchester United-spissen ikke spilte på lørdag. Foto: LINDSEY PARNABY/EPAVis mer

|||(Dagbladet): Før helga ble Wayne Rooney advart av Evertons Phil Jagielka, i forkant av seriekampen på Goodison Park. Han sa at de blå supporterne neppe kom til å unnlate å synge om prostitusjonssaken, og Jagielka lovet å komme med noen stikk selv.

Men Rooney spilte ikke mot Everton, angivelig for å skjerme ham mot hetsen som ventet.

I dag trente Rooney som normalt i forkant av morgendagens Champions League-kamp mot Rangers, og han er trolig tilbake på laget mot de skotske mesterne.

Husker debutanten Rangers-kaptein David Weir vil derimot ikke fyre opp Rooney. Han kjenner ham rett og slett for godt, og vet at Manchester United-spissen fort kan svare med å score mål.

- Jeg er mer interessert i Wayne Rooney som fotballspiller, og jeg tror ikke vi skal gire ham opp, sier Weir ifølge Sky Sports.

De to spilte tidligere sammen i Everton, og Weir husker godt tida da Rooney slo gjennom i Premier League.

- Han var bare 16, men han tok utfordringen helt perfekt. Han scoret noen strålende mål - blant annet et mot Arsenal - som ga fart på karrieren hans. Men jeg tror ikke erfaringen av å ha spilt med ham gir meg noen fordeler i morgen, sier Weir.

- Riktig avgjørelse United ledet tilsynelatende komfortabelt 3-1 mot Everton på lørdag, men kampen ble snudd i tilleggstida og endte 3-3. Ferguson er fortsatt klar på at det var riktig å spare Rooney.

- Jeg angrer ikke, jeg tok en riktig avgjørelse. Og jeg har ingen bekymringer når det gjelder å la ham spille i morgen, sier Ferguson ifølge Press Association.

I helga har det blitt spekulert i at Rooney ikke bare ble spart, men straffet av Ferguson. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker sa til Dagbladet at «Ferguson ikke tar fem øre for å lyve i alle kameraer».

- Jeg har ikke noe å oppklare. Jeg forklarte begrunnelsen på lørdag, og det er ikke noe ut over det, sier Fergie.

Etter at utroskapspåstandene ble klistret ut over engelske avisforsider, svarte Rooney med å avslutte måltørken på landslaget. Han fikk ikke sjansen mot gamleklubben på lørdag, men kan få nok en mulighet til å slå tilbake mot Rangers.

- Jeg vet ikke om morgendagen vil inspirere ham, han er en rutinert spiller. Men jeg vet at scoringen hans for England i forrige uke ga ham et løft, sier Ferguson.

STÅR VED AVGJØRELSEN: Sir Alex Ferguson forteller at han tok en riktig avgjørelse da han vraket Wayne Rooney fra lørdagens kamp mot Everton. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
STÅR VED AVGJØRELSEN: Sir Alex Ferguson forteller at han tok en riktig avgjørelse da han vraket Wayne Rooney fra lørdagens kamp mot Everton. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS Vis mer