Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rangers vant alt

Lorenzo Amoruso nikket inn vinnermålet da Rangers slo Dundee 1-0 i FA-cupfinalen og gjorde rent bord i skotsk fotball.

For sjuende gang har Rangers vunnet serie, ligacup og FA-cup i samme sesong. Byrival Celtic hadde sjansen til å overtreffe Rangers likevel, men tapte UEFA-cupfinalen mot Porto for halvannen uke siden.

- Dette er en fantastisk følelse, noe jeg alltid vil bære i hjertet mitt, sa en beveget Amoruso etter det som kan ha vært hans siste kamp for Rangers. Blackburn ønsker å kjøpe ham som erstatter for Henning Berg.

- Jeg vet ikke om jeg blir eller ikke, men om jeg bytter klubb så var dette den beste måten å si takk for oppholdet, sa italieneren.

Bare tilskuer

Dan Eggen ble i vinter hentet fra Spania som forsikring mot skader på forsvarsspillerne, men han måtte fra sidelinja se klubben vinne alt som er å vinne i skotsk fotball. Lenger enn til et par kamper som ubenyttet reserve kom han ikke.

Rangers endte 53 poeng foran Dundee i serien, men gapet mellom klubbene var ikke så tydelig i lørdagens finale. Den argentinske spissen Fabian Caballero ga Rangers-forsvaret problemer, og laget burde ha scoret i en forrykende åpning.

Barry Smith sendte et volleyskudd i stolpen allerede etter tre minutter, og seks minutter senere måtte Rangers-keeper Stefan Klos ta fram sitt beste for å stoppe Steve Lovell.

Tittelgrossist

Rangers tok ubønnhørlig over, men favorittens tilhengere måtte vente helt til det 66. minutt før de kunne juble. Amoruso vant i lufta på et frispark fra Neil McCann og nikket i mål.

Dundee jaktet på sin første cuptittel siden 1910, men i stedet kunne Rangers løfte pokalen for 31. gang. Manager Alex McLeish er allerede blitt tittelgrossist med fem pokaler i løpet av de 18 første månedene i jobben.

NTB

JUBEL I GLASGOW: Rangers-fansen er i ekstase etter at laget gjorde rent bord i Skottland i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media