Rangers har sett Celtic seile forbi på tabelltoppen, men lørdagens 4-0-seier hjemme mot Hibernian reduserte luken til ett poeng for den skotske storklubben. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
Rangers har sett Celtic seile forbi på tabelltoppen, men lørdagens 4-0-seier hjemme mot Hibernian reduserte luken til ett poeng for den skotske storklubben. Foto: REUTERS/Russell CheyneVis mer

Rangers vant stort og kuttet luka til Celtic

Knuste Hibernian.

Rangers har sett Celtic seile forbi på tabelltoppen, men lørdagens 4-0-seier hjemme mot Hibernian reduserte luken til ett poeng for den skotske storklubben.

Siden Celtic er opptatt med ligacupsemifinale denne helgen, utnyttet erkerivalen Rangers muligheten til å komme nærmere toppen i eliteserien.

Nordiren Steven Davis ga vertene en ettmålsledelse til pause etter en scoring i det 27. minutt. Tidlig i annen omgang økte landsmannen David Healy til 2-0 som følge av en defensiv blunder av gjestene.

Hibernian-kaptein James McPake måtte tusle av banen etter å ha fått gult kort nummer to i det 71. minutt. Sone Aluko utnyttet det påfølgende frisparket til å gjøre mål, mens Davis scoret sitt annet mål for dagen på overtid.

Dermed er det bare ett poeng opp til Celtic for Ally McCoists menn, men serielederen har en kamp mindre spilt.

(NTB)