Rangers vil lære av RBK

Skottene håper å kopiere trønderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Rosenborg er bare 90 minutter unna nok et Champions League-eventyr, til tross for laber form i Tippeligaen.

I så fall vil det være klubbens 10. opptreden i turneringen på 11 forsøk. Det er en prestasjon som mangler sidestykke i Europa.

Glasgow Rangers-manager Alex McLeish bruker dette eksempelet for å motivere sine spillere.

- Selv om de har slitt med å ta seg videre fra første gruppespill, har de klart det ni av ti ganger. Og nå kan de gjøre det igjen. Jeg vil elske å ta en Rosenborg, nemlig å kvalifisere seg hvert eneste år, sier McLeish ifølge Adresseavisen.

Skotske klubber har vært svært ujevne i Champions League, og Celtic røyk ut i forrige runde og får ikke en gang spille i UEFA-cupen.

McLeish sier det er positivt at RBK kan gjøre det bra mot pengesterke lag fra land som England, Spania og Italia.

- Rosenborg er et av lagene som ikke har brukt flere hundre millioner på spillerkjøp. De har jobbet med den samme gruppen spillere over mange år, sier Rangers-treneren.

NÆR ET NYTT EVENTYR: Thorstein Helstad og Rosenborg går videre til Champions League dersom klubben slår Steaua Bucharest eller spiller 0-0 i morgen.
BEUNDRER: Alex McLeish liker det RBK har klart i Europa. Her er han svært engasjert under lørdagens 3-1-seier mot byrival Celtic. Bak Gordon Strachan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer