TAPTE UTEN ZUCCA: New York Rangers-målvakt Henrik Lundqvist blir overlistet for første av tre ganger mot Ottawa Senators i natt. Rangers-trener John Tortorella valgte å ikke ta med Mats Zuccarello Aasen i troppen til kampen de tapte 0-3. Foto: Fred Chartrand / AP / NTB Scanpix
TAPTE UTEN ZUCCA: New York Rangers-målvakt Henrik Lundqvist blir overlistet for første av tre ganger mot Ottawa Senators i natt. Rangers-trener John Tortorella valgte å ikke ta med Mats Zuccarello Aasen i troppen til kampen de tapte 0-3. Foto: Fred Chartrand / AP / NTB ScanpixVis mer

Rangers vraket Zuccarello i natt

Var ikke i troppen mot Ottawa.

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasens retur til New York Rangers ble formelt klar torsdag, og han trente med laget på morgenen før Rangers tapte 0-3 borte mot Ottawa Senators seinere på kvelden, amerikansk tid.

Mats Zuccarello Aasen sto derimot ikke på laguttaket til Rangers-trener John Tortorella.

- Zuke er ikke i troppen Treneren ga ingen signaler om at nordmannen vil være med i kamptroppen mot Montreal Canadiens i morgen, heller.

- Zuke er ikke i troppen, sa Tortorella tørt til reporterne som etterlyste den norske nysigneringen.

Zuccarello kommer rett fra en god VM-oppkjøring på Jordal og skal være i bra kampform, uten at det åpenbart har overbevist John Tortoralla om å satse på nordmannen umiddelbart.

- Må være positiv - Jeg må bare være positiv. Det er her jeg ønsker å være, og forhåpentligvis kan jeg gjøre en god jobb her, sier Zuccarello Aasen selv til pressen.

Han har bare kontrakt med Rangers ut sesongen, og dersom Rangers ikke når sluttspillet, så vil det si en kontraktslengde på en måned.

Avtalen gir Zuccarello en årslønn på 700.000 dollar, drøyt fire millioner kroner. Hvor mye av det han faktisk vil tjene avhenger av hvor lang sesongen blir for Rangers.

Om Rangers mente noe med å hente Zuccarello, så bør de uansett gi nordmannen sjansen rimelig fort.

Nattens vraking setter også et spørsmålstegn ved om det er Rangers-treneren Tortorella, eller andre høyere opp i systemet som har ønsket seg nordmannen tilbake.

Om Tortorella ikke er positivt innstilt på Zuccarello-returen, så kan det bli minimalt med sjanser.

Elendige i overtall Det er uansett liten tvil om at Rangers trenger Zuccarellos kreativitet og ferdigheter i overtallsspill:

Rangers klarte ikke å utnytte noen av sine fire overtallsspill i natt, og på de ni siste kampene har de bare scoret på to av 21 power plays.

Til sammenligning kom Ottawa Senators 1-0 ledelse, 49 sekunder før slutt i andre periode, nettopp i overtallsspill, etter at Andre Benoit traff bra fra distanse.

Guillaume Latendresse la på til 2-0 snaue åtte minutter før slutt, mens Colin Greening sørget for Ottawas femte strake seier mot New York Rangers med 3-0 i åpent mål da Rangers tok ut keeper i jakten på en redusering.

- Når ikke sluttspillet om... Svenske Henrik Lundqvist holdt Rangers lenge inne i kampen med mange redninger, og var svært skuffet etter tapet.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si... Jeg har noen tanker, men de vil ikke være til fordel for gruppa vår akkurat nå. Men sannheten er at det ikke er bra nok, og vi kommer ikke til å nå sluttspillet om vi ikke...  

- Eller la meg si det slik: Vi trenger alle mann nå. Vi må være gode og smarte i 60 minutter. Vi møter lag som jobber knallhardt og det må vi matche. Om vi ikke klarer det, så vinner vi heller ikke, sa Henrik Lundqvist etter kampen.

NB! Rangers beholder åttendeplassen — den siste som gir sluttspillplass - etter nattens tap, men New York Islanders på plassen bak er nå oppe på samme poengsum.

MÅ VENTE: Mats Zuccarello Aasen må vente på sin redebut i Rangers. Foto: Roy Wahlstrøm
MÅ VENTE: Mats Zuccarello Aasen må vente på sin redebut i Rangers. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer