Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ranheim ett skritt nærmere opprykk

Slo HamKam 2-0.

NÆRMERE OPPRYKK: Ranheim-trener og trener Trond Nordsteien er klare for neste runde i kvaliken til Tippeligaen etter å ha slått HamKam 2-0 i ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
NÆRMERE OPPRYKK: Ranheim-trener og trener Trond Nordsteien er klare for neste runde i kvaliken til Tippeligaen etter å ha slått HamKam 2-0 i ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

(Ranheim - HamKam 2-0).

Scoringer av Karl Morten Eek og Krisoffer Løkberg sørget for 2-0-seier mot HamKam i dagens kvalikkamp til Tippeligaen.

Dermed er sesongen over for HamKam, som må spille adeccoligafotball også neste sesong, mens Ranheim går videre til neste runde på veien mot opprykk.

Møter Mjøndalen..?
Neste hinder blir bortekamp mot vinneren av oppgjøret mellom Hødd og Mjøndalen, hvor bortelaget leder 2-0 etter rundt 75 minutters spill.

Semifinalen spilles som et enkelt oppgjør, hvor vinneren møter det laget tippeligalaget som ender på kvalikplass til dobbeltkamp, hjemme og borte.

Har mislyktes før Ranheim, som endte på fjerdeplass i Adeccoligaen i år, er ikke ukjent  med kvalikspill for opprykk. I 2010 møtte de Hønefoss, og det så lenge lyst ut:

Ranheim ledet ledet 1-0, men mistet muligheten til opprykk etter to kjappe Hønefoss-scoringer mot slutten av kampen.

Så spørs det om Ranheim lykkes bedre i år. Men da må de heve seg fra seriekampene mot Mjøndalen.

Mot bruntrøyene tapte Ranheim 0-1 hjemme mot Mjøndalen i mai, mens borteoppgjøret endte med 0-0.