Eliteserien 2018 - konklusjon etter ti serierunder

Ranheim har snudd norsk fotball på hodet

Den totale uforutsigbarheten er norsk toppfotballs DNA, den må man alltid ta høyde for. Men Ranheims suksess? Nei, glem det.

OVERRASKELSEN: Ranheim har virkelig tatt Eliteserien med storm hittil denne sesongen. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
OVERRASKELSEN: Ranheim har virkelig tatt Eliteserien med storm hittil denne sesongen. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØR DEN UTSATTE seriepremieren mot Brann, fordi kunstgresset på Extra Arena var humpete (!), lå Ranheim sist på tabellene de fleste av oss hadde satt opp på bakgrunn av historien, fjoråret og drømmen om en liga som kanskje ville ta et steg og bli litt bedre. Da skrev vi 10 mars.

Siden det har ingenting gått som vi trodde.

Ranheim har snudd norsk fotball på hodet.

De har blant annet en midtbanespiller (Mads Reginiussen) som alene har scoret like mange mål (6) som Rosenborgs Nicklas Bendtner og Aleksander Søderlund til sammen.

2. DESEMBER 2017, for bare litt over fem måneder siden, rykket Ranheim opp etter ekstraomganger og straffespark i play off-kampen mot Sogndal. Prestasjonen fortalte at alt er mulig i norsk fotball. Du kan godt være snekker og rørlegger på dagtid, trene på ettermiddagen og hevde deg på det øverste nivået.

Nå er teorien bevist.

DA OBOS-LIGAEN var ferdigspilt i fjor høst var Ranheim (fjerdeplass) 19 poeng bak serievinner Bodø/Glimt. Nå er de elleve foran. De er for øvrig elleve poeng foran medaljekandidaten Strømsgodset også. Laget fra fjæra i Trondheimsfjorden har i tillegg scoret mest i Eliteserien. På ti kamper har de scoret 20 mål, tre mer enn Brann, fire mer enn Rosenborg, og de har skapt sin egen suksess både gjennom dødballer, på kontringer og etter spill mot etablert forsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer