Ranheim refser RBK for Jamtfall-behandling

- Slik gjør man ikke mot andre, punktum slutt, sier Per Joar Hansen.

PROVOSERT: Per Joar Hansen (bildet) og assistent Otto Ulseth mener Rosenborg oppførte seg respektløst da de hentet hjem Michael Jamtfall i tolvte time.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PROVOSERT: Per Joar Hansen (bildet) og assistent Otto Ulseth mener Rosenborg oppførte seg respektløst da de hentet hjem Michael Jamtfall i tolvte time. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): I går ble det kjent at Michael Jamtfall returnerer fra låneoppholdet i Ranheim, og satser på nytt i Rosenborg-drakt.

Nå reagerer Ranheim-ledelsen kraftig på det de mener er respektløs oppførsel fra samarbeidspartnerens side.

- Rosenborg har helt siden 1988 vært opptatt av hvordan de har blitt behandlet av de som er større enn dem selv, det er ikke uten grunn. De har hatt grunn til å være forbannet mange ganger. Men heldigvis for Rosenborg har de aldri blitt utsatt for noe slikt. Det er jo ikke noe mindre overgrep mot Ranheim enn når Liverpool forgriper seg på Rosenborg, sier Ranheims assistenttrener Otto Ulseth til Adresseavisa.

Går på respekt
Grunnen til frustrasjonen er at Ranheim var lovet at Jamtfall skulle få bli i klubben ut året, og trenerteamet ble tatt på senga da det plutselig ble endringer i planene.

Unggutten har vært svært sentral i en god sesong for Adeccoliga-laget, men ni timer før overgangsvinduet stengte bestemte RBKs sportslig leder Erik Hoftun seg for å hente ham tilbake til Lerkendal.

At Jamtfall skulle tilbake til Rosenborg har vært planen hele tida, men Ranheim-trenerne er forbannet for måten det skjedde på.

- Vi er glad for at Michael får gå til Rosenborg, det er jo helt i tråd med samarbeidsprosjektet. Men hvis det hadde vært gjort ordentlig, så hadde vi hatt en mulig erstatter på plass. Vi hadde muligheten de siste tolv timene i går. Men det gjør vi ikke av respekt for de andre klubbene der vi kunne hentet spillere fra på så kort varsel. Dette går på respekten for Ranheim som klubb. Slik gjør man ikke mot andre, punktum slutt. Man gjør ikke slik mot en samarbeidsklubb, sier Per Joar Hansen, som tidligere har trent RBK.

- Med den besluttsomheten og de midlene som ble brukt i prosessen i går skulle man tro at det handlet om John Carew, sier Otto Ulseth.

Ydmyk Hoftun
Erik Hoftun forstår reaksjonen fra Ranheim-leiren.

TILBAKE: Jamtfall er igjen på Lerkendal etter et vellykket opphold i Ranheim.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TILBAKE: Jamtfall er igjen på Lerkendal etter et vellykket opphold i Ranheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Vi har full forstålelse for at de er irriterte. Det at dette skjer den siste dagen beklager vi. Vi er nødt til å se på kjøreregler når det gjelder slikt fremover. Det er vi enige om, sier Hoftun til Adressa.

Ifølge lokalavisa ble det diskutert om Mushaga Bakenga skulle gå motsatt vei av Jamtfall, men dette ble ikke noe av.

At Christian Bolaños glapp for Rosenborg skal ha vært en sentral grunn til at klubben ville ha tilbake Jamtfall.

PS! Trenerduoen Per Joar Hansen og Otto Ulseth må følge Ranheims neste kamp fra sidelinja etter å ha blitt straffet med én kamps karantene for rødt kort i kampen not Tromsdalen.

FORSTÅR: RBK-sportssjef Erik Hoftun skjønner at Ranheim-trenerne er irriterte.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
FORSTÅR: RBK-sportssjef Erik Hoftun skjønner at Ranheim-trenerne er irriterte. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer